Skoleboller har mange slektninger! Denne varianten er den litt mørke fetteren… Jeg har blandet litt kakao og sjokoladebiter i deigen, i tillegg til at kokosmassen har fått en runde i stekepanna før de has på bollene! Resultatet ble barnlig gode sjokoladeboller…

Ingredienser (til ca 12 boller):
Jevning:
40 g mel
200 g melk

Deig:
170 g  kald H-melk
1/2 pakke fersk gjær (jeg brukte den røde varianten)
450 g hvetemel
1 ts malt kardemomme
1 ts kanel
2 egg 
100 g sukker
75 g meierismør i terninger (jeg brukte Kviteseidsmør som inneholder litt ekstra salt. Hvis du bruker vanlig meierismør kan du tilsette en klype salt i deigen)
1 ss kakao
1 dl grovhakket mørk sjokolade

Fyll:
2 dl vaniljekrem
2 dl ristet kokosmasse (stek kokosmassen i tørr stekepanne under omrøring til den får farge)

Fremgangsmåte:
Start med jevningen ved å ha mel og melk i en kjele. Kok opp under omrøring. Når jevningen tykner og når kokepunktet tar du kjelen av varmen og har jevningen i en bolle. La avkjøles til romtemperatur. 
Løs opp gjæren i en bakebolle sammen med melken. Løs opp gjæren. 
Ha i hvetemel, sukker, kardemomme, kanel, 1 egg og jevningen.
Elt med en eltekrok i 10 minutter.
Ha i smøren og elt videre i ca 20 minutter på lav hastighet. 
Deigen er ferdig når du kan dra litt i deigen uten av den “sprekker”. Da er den fleksibel, og deilig å jobbe med. Deigen skal være ganske løs, men allikevel slippe bollen.
Hvis den ikke er klar, så elter du den litt lenger. Av og til må den eltes i 30 minutter. Elt inn sjokoladen og kakaoen.
La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Rull ut 12 boller som legges på bakebrett med bakepapir. Klem bollene flate.
HLag en grop til vaniljekrem i midten. Ha i vaniljekrem, og la bollene heve i ytterligere 30 minutter.
Pensle bollene med 1 sammenpisket egg og stek dem på 180 grader til de er gyllne. Dette tar 12-15 minutter.
La bollene avkjøles.

Tips:
Topp bollene med melis blandet med vann og ristet kokosmasse før servering.