Har du (som meg) ofte noen bananer liggende som blir brune? IKKE kast dem! Ved noen enkle grep blir de til en saftig og smaksrik banankake. Jeg bakte kaken forrige helg, men sparte oppskriften til i dag, slik at du skulle få inspirasjons til helgebaksten….

Kaken er enkel, og du slipper å piske eggedosis, sikte mel og stresse. Her blandes alt i en bolle, helles i form og stekes. Og fyllet? det består kun av fløte og mørk sjokolade!

Sjokolade- og banankake
Serves 8
Total Time
1 hr 15 min
Total Time
1 hr 15 min
Kake
  1. 250 g hvetemel
  2. 1 ts bakepulver
  3. Frøene fra 1 vaniljestang
  4. 1 ss kanel
  5. 1 ss kakaopulver
  6. 200 g brunt mykt sukker
  7. 50 g chiafrø
  8. 200 g creme fraiche
  9. 4 bananer
  10. 1 dl rapsolje
  11. 2 egg
  12. 2 dl grovhakkede valnøtter
  13. 2 ss lønnesirup
Fyll
  1. 100 g kremfløte
  2. 200 g mørk sjokolade, grovhakket
  3. 2 ss lønnesirup
kake
  1. Bland sammen mel, bakepulver, frøene fra vaniljestangen, kanel, kakaopulver, sukker og chiafrø i en bolle.
  2. Kjør creme fraiche og 2 banan med en stavmikser til jevn bananpurè. Bland bananpurèen inn i det tørre sammen med rapsolje og egg. Bland til jevn røre.
  3. Vend inn de hakkede valnøttene.
  4. Ha røren i smurt springform. Del de siste to bananene i to på langs og legg dem oppå kaka. Pensle med lønnesirup.
  5. Stek kaken i ovnen på 160 grader i ca 1 time. Kaken er ferdig når du du kan stikke en tynn kniv inni kaken uten at det henger igjen kakerøre.
  6. Avkjøl kaken.
Fyll
  1. Kok opp fløten i en kjele. Dra kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. La stå til sjokoladen har smeltet og rør godt sammen med en slikkepott. La stå til blandingen er romtemperert.
  2. Ha sjokoladeblandingen i en kjøkkenmaskin og pisk til blandingen blir kald og luftig som en sjokolademousse.
  3. Del banakaken i to og dynk kaken med lønnesirup inni. Fyll bunnen med det luftige sjokoladefyllet. Legg på lokket.
Notes
  1. Du kan også lage dobbel dose sjokoladefyll. Da kan du ha halvparten oppå kaken også. Da kan du pynte oppå sjokoladeglasuren med hakkede valnøtter, frisk mynte og et melisdryss like før servering.
Maten vi deler https://nykvist.no/