Det er Valentines day, og hva er vel mer forførende enn lakris….

Dette er mitt første forsøk på makroner… Det ble ikke perfekte, men de ble gode og sjarmerende! Hver makron fikk sjel og følelser :-)

IMG_8267

Makroner:

140 g mandelmel

100 g sukker

125 g melis

25 g lakrispulver fra Johan Bülow

3 eggehviter fra store økologiske egg

Sort farge fra cacas

*Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin mens du tilsetter sukkeret underveis. Pisk til marengsen er akkurat så stiv at bollen kan snus oppned uten av den renner ut.

*Sikt mandelmel, melis og lakrispulver og vend det inn i marengsen. Farg marengsen til den er så sort du ønsker.

*Ha massen i en sprøytepose og sprøyt ut små topper på et bakebrett dekket med smurt bakepapir. Du kan få like store makroner ved å tegne opp sirkler på bakepapiret før du sprøyter, men jeg valgte heller å la makronene være ulike og se skikkelig hjemmelagde ut!

*La makronene stå på benken og “hvile” i 15 minutter før du steker dem. Stek dem så i ca 12 minutter på 140 grader. Makronene skal være sprø utenpå – og myke inni!

 

Fyll:

100 g salt lakris (bruk Panda lakris fra dagligvarebutikken)

200 g kremfløte

10 g lakrispulver fra Johan Bülow

*Kok opp fløten og ha i Panda lakrisen. La stå på svak varme og pisk til lakrisen er løst opp. Sil blandingen og rør inn lakrispulveret. Avkjøl og ha i sprøytepose.

*Sprøyt et lag med lakrisfyll på en marengsbunn og plasser en ny marengsbunn oppå.

*Jeg har i tillegg valgt å pynte makronene med spiselige øyne fra Cacas. Disse får du kjøpt i de fleste Jernia-butikker. De gjør at marengsene får enda mer sjel og personlighet!