De Sicilianske sitronene (de du finner i butikken med grønne blader) er på sitt beste akkurat nå, og må nytes mens de er mulig å få tak i i de norske butikkene. Får du ikke tak i dem sier du? Da kan du selvfølgelig bruke vanlige sitroner istedet! Bruk da økologiske sitroner ettersom du her skal bruke skallet også. Hvis du ikke får tak i økologiske sitroner, så gjør gjerne en ekstra innsats for å finne. Hvis du allikevel ikke finner økologiske sitroner, så må du huske og vaske skallet godt, slik at du får vekk sprøytemiddelrestene fra skallet. 

Denne sitronkremen passer perfekt som kakefyll, til en god vaniljeis sammen med friske bær, i fastelavnsbollene eller i en sitronterte. Her en balansen mellom syre og sødme perfekt, noe som gjør at den kan brukes til MYE. Her er det bare kreativiteten din som stopper deg…. 

Sitronkrem
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 4 økologiske eggeplommer
  2. 150 g sukker
  3. 120 g presset sitronsaft
  4. revet skall av 2 sitroner
  5. 100 g romtemperert meierismør
Instructions
  1. Ha alle ingrediensene (bortsett fra smøret) i en bolle. Kok opp en kjele med vann og sett bollen oppi kjelen, slik at du får varmen fra det kokende vannet under bollen.
  2. Pisk over vannbad til sitronkremen tykner og er glatt. Dette tar 5-10 minutter.
  3. Løft bollen ut av kjelen og sett den på benken. Pisk inn smøret. Avkjøl.
Maten vi deler https://nykvist.no/