De fleste av oss baker mer i ferier enn ellers i året. Og påsken er intet unntak… Selv om det ikke blir store samlinger med folk i år, så gjelder det å kose seg max med de man bor med! Eller så kan man benytte anledningen til å bake en kake, og gi bort til noen du er glad i, som du kanskje ikke har sett på lenge!

Dette er en sitronkake med appelsinskall og valmuefrø i. Du kan også bruke kun sitronskall hvis du vil ha en ren sitronkake, men appelsinskallet gir jo en ekstra følelse av påske! Enten den tilbringes på hytta eller hjemme i år.

Bruk helst økologisk sitron og appelsin i denne oppskriften, ettersom du skal bruke skallet. Hvis du ikke får tak i økologisk, så pass på å vaske fruken godt, slik at du får vekk sprøytemiddelet som legger seg på skallet.

Oppskrift kake:
150 g smør, romtemperert
200 g sukker
3 egg, romtemperert
2 ts revet sitronskall
2 ts revet appelsinskall
2 ss sitronsaft
150 g hvetemel
¼ ts salt
½ ts natron
½ ts pakepulver
100 g creme fraiche
2 ss valmuefrø
gul konditorfarge
4 ss Lemon Curd
Pisk romtemperert smør og sukker til det blir luftig og hvitt. Dette tar ca. 5 minutter.
Pisk inn ett og ett egg. Pass på at egget er godt blandet inn før du har i neste.
Bland hvetemel, natron og bakepulver i en egen bolle.
La kjøkkenmaskinen gå mens du tilsetter halvparten av melblandingen. Når det er godt blandet inn tilsetter du halvparten av creme fraichen. Fortsett til alt melet og all creme fraichen er rørt inn.
Vend inn sitron- og appelsinskall og valmuefrø.
Farg røren med gul konditorfarge.
Smør en brødform godt med smør og formfett. Ha litt mel i formen og vend formen slik at formens innvendige flater dekkes av mel. Snu formen på hodet og dunk lett slik at overflødig mel faller ut.
Fyll formen med halvparten av kakerøren. Sprøyte lemon curden langs midten av formen. Fyll på med resten av røren. Formen bør ikke være med enn 2/3 full, for da vil kaken ese over kanten under steking.
Stek kaken midt i ovnen på 160 grader i ca. 45 minutter. Stikk en tynn trepinne inn i kaka når steketiden nærmer seg. Kaken er ferdig når du ikke har kakerøre hengende igjen på pinnen når du drar den ut.
Avkjøl kaken.

Glasur:
200 g Philadelphia ost
400 g melis
100 g smør, romtemperert
gul konditorfarge
Pisk kremost, melis og smør i en kjøkkenmaskin til du har en luftig og glatt glasur.
Topp kaken med glasur. Du kan i tillegg pynte med kakepynt, friske bær, revet sjokoalde eller revet appelsin- og sitronskall.