Har du ikke hørt om Shakshouka før? Ryktene sier at mange nordmenn kommer til å lage det i 2017. Dette er en Arabisk rett basert på tomatsaus og egg som kokes sammen i en gryte eller panne. Ofte smakt til med cummin. Dette er min variant med torsk og chorizo. Ordet Shakshouka betyr “en blanding”, og det betyr at her kan du bruke rester fra gårsdagens middag, grønnsaker du har liggende i kjøleskapet og urter fra vinduskarmen. Bruk dette som en base, og lag din egen variant!

Dette er en enkel og rask middag når du har dårlig tid, men også en fantastisk lunsj når du får en venn på besøk!

Shakshouka med torsk og Chorizo
Serves 2
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 100 g speket Chorizo, i strimler
 2. 1 gul løk, i båter
 3. 2 hvitløksfedd, finhakket
 4. 1/4 chili, finhakket
 5. 1 ss rapsolje
 6. 1 neve frisk spinat
 7. 4 dl hakkede hermetiske tomater
 8. 4 økologiske egg
 9. 200 g torskeloins (filet uten skinn og ben)
 10. Salt og pepper
Instructions
 1. Fres Chorizo, løk, hvitløk og chili i rapsoljen i en panne i 2 minutter. Ha i spinaten og fres i ytterligere et minutt. Ha i tomatene og la koke i 2 minutter.
 2. Knekk eggene i panna og sett på lokk. La koke på middels varme i ca 8-10 minutter til eggehviten er stivnet. Smak til med salt og pepper.
 3. Mens eggene og tomatsausen koker krydrer du tosken med salt og pepper. Bak den i ovnen på 180 grader til den skiver seg når du trykker på den. dette ar ca 10-12 minutter.
 4. Server Shakshoukaen som den er, eller med grønn salat og godt brød ved siden av. Du kan også servere en guacamole ved siden av.
Maten vi deler https://nykvist.no/