Laksesashimi med ponzusaus er en av mine favoritter når jeg skal kose meg med noe enkelt og godt til kvelds!

Denne oppskriften har jeg fått fra Alex Sushi, og er en av de aller beste jeg har smakt. Hvis du bor i Oslo, så får du tak i alle ingrediensene på A-market i Oslo sentrum. Eller har du tips til andre butikker som fører disse varene?

 

Ponzu Saus:

2,5 dl Mizkan Citrus Seasoning

2,5 dl Kikkoman Soyasaus

1 ss Sriracha Hot Chili saus

1 ss frisk hakket ingefær

2 ss Yuzu-saft

1 bunt finhakket koriander

*Alle ingrediensene blandes godt. Sett sausen kaldt til den skal serveres. Lag litt ekstra, for denne holder seg ca 1 uke i kjøleskap.

*Kutt laks, kamskjell, kveite eller annen fisk i tynne skiver. Server gjerne med avokado og agurk i tynne skiver og et dryss med ristede sesamfrø. Dypp fiskeskivene i ponzu sausen – og nyt!