Salat med chevre og rødbeter har for mange blitt en klassiker. Dette er en salat som fungerer like godt på koldtbordet og tapasbuffeten som den gjør til forrett og lunsj. Stek chevren i ovnen på 200 grader i et par minutter før du har den i salaten, så får du enda mer smak – pluss at det er spennende med forskjellige temperaturer.

I denne salaten har jeg brukt en geitost laget av Bo Jensen som heter “Lille Aske”. Mitt besøk hos han kan du lese mer om HER. Hvis du ikke får tak i “Lille Aske”, så kan du bruke en annen god hvit geitost.

Salat med chevre, hurtigsyltede rødbeter og honningdressing
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 2 rå rødbeter
  2. 2 dl vann
  3. 1 dl + 2 ss sukker
  4. 1 dl eplesidereddik
  5. 1 d blandede nøtter og frø (jeg har brukt gresskarkjerner og valnøtter)
  6. 200 g Lille Aske (eller annen god chevre)
  7. 4 never blandet grønn salat
  8. 4 ss kaldslynget honning
  9. 4 ss god olivenolje
Instructions
  1. Skrell rødbetene og del dem i båter.
  2. Kok opp vann, 1 dl sukker og eplesidereddik. Kok rødbetene i syltelaken til de er møre. Avkjøl.
  3. Rist nøttene og frøene i en tørr stekepanne til de er gyllne. Ha i 2 ss sukker og stek til sukkeret blir karamell. Avkjøl.
  4. Ha, blandet grønn salat, chevre, rødbeter og karamelliserte nøtter utover et fat.
  5. Bland 4 ss honning med 4 ss av syltelaken til rødbetene og 4 ss olivenolje. Ha over salaten like før servering.
Maten vi deler https://nykvist.no/