I går var det fridag, sommer i lufta og byen viste seg fra sin beste side. Hva er da bedre enn å ta turen innom en av mine favorittbutikker – Gutta På Haugen – for å finne inspirasjon til kveldens middag? Sannsynligvis ingenting….
Jeg er mest kreativ når jeg lar meg inspirere av gode råvarer, og målet var å lage en helnorsk middag – med få ingredienser!
Det nærmer seg helg, og butikken bugnet over av fantastiske råvarer fra inn- og utland. Jeg måtte holde meg i skinnet for at jeg ikke skulle gå amokk, og endte opp med råvarer til fler enn en middag… Og det vil du selvfølgelig få gleden av her på bloggen i tiden fremover…

Men råvarene jeg falt for i går var:
Kombucha fra Ask Brygghus – en fermentert sort te med smak av ingefær og sitron brygget på Jevnaker. Sunt for kropp og sjel, og jeg hadde lyst til å prøve den ut som sirup.
Pablo Chorizo fra Ask Gård – En smaksrik og fantastisk god chorizo som kommer i enkel emballasje med vakkert designet etikett. Ask klarer å kombinere gode smaker med godt håndtverk og bra design. Jeg tar av meg kokkehatten :-)
Lille Aske – en liten rakker av en geitemelksost som er utviklet og produseres av Bo Jensen. Osten ble kåret til Årets ost i konkurransen “Det Norske Måltid 2016”. Syrlig, frisk, smaksrik og utroolig god. Det er Bo som også står bak den prisbelønte Knudenosten.
Asparges fra Hvasser – Sommeren banker på, og DET betyr aspargessesong. De første er allerede ute i butikken, og det må nytes. De er ikke gratis, og prisen vil synke etterhvert som tilgangen øker, men jeg klarte ikke å stå imot de struttende grønne stenglene som sto der og ropte om å få bli med meg hjem….

Salat med asparges, Lille Aske og kombucha-sirup
Serves 2
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 1 flaske Kombutcha (ca 3,3 dl) - du kan også bruke eplejuice
 2. 2 ss økologisk rørsukker
 3. 6 tynne skiver speket chorizo
 4. 4 ss grovhakkede pekannøtter
 5. 1 bunt norske asparges
 6. 1 Lille Aske, romtemperert
Instructions
 1. Kok Kombutcha og sukker til det begynner å tykne. Avkjøl.
 2. Stek chorizoskivene i tørr panne til de er gyllen og sprø. La avkjøle på kjøkkenpapir.
 3. Rist nøttene i en tørr panne til de er gyllne.
 4. Kok aspargesene i godt saltet vann i 1 minutt. Hell av vannet og server dem umiddelbart.
 5. Legg aspergesene på et fat. Topp med biter av av Lille Aske, chorizo, pekannøtter og Kombutcha-sirup.
Notes
 1. Denne salaten passer perfekt som en enkel, lett og sun middag, men passer også som en forrett, som en del av koldtbordet eller som tilbehør til laksen, biffen eller kyllingen.
Maten vi deler https://nykvist.no/

Foto: Mats Dreyer