Julekake er mer enn korinter, rosiner og tørre bakverk…
Julekaker kan også være saftige kaker du kan gi bort til jul, men som fungerer like godt som dessert!
 
 
Ingredienser:
 
Kake:
4 økologiske egg
2 dl sukker
1 dl brunt sukker
6 dl hvetemel
100 g smør, smeltet
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
1 ts malt kardemomme
0,5 ts malt nellik
2 dl rømme
1 dl tørket frukt, hakket (feks fiken, aprikos og rosiner)
1 dl nøtter, hakket (feks valnøtter og hasselnøtter)
1 ss revet appelsinskall (helst av økologisk
appelsin)
 
Glasur:
500 g melis
3 eggehviter
2 ss sitronsaft
 
 
Fremgangsmåte:
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt alt det tørre og vend det vekselsvis inn i eggedosisen sammen med smøret og rømmen.
Vend inn nøttene, den tørkede frukten og appelsinskallet.
Ha røren i en smurt bakeform og stek på 180 grader i ca 40/45 minutter, til den er fast inni. Test med å stikke inn en tynn trepinne. Hvis det ikke henger igjen noe på pinnen, så er kaken ferdig. Ikke stek den FOR lenge, for da blir den tørr.
 
Glasur:
Pisk melis, eggehviter og sitronsaft i en kjøkkenmaskin til glasuren blir luftig og henger igjen på vispen.
Notes
Du kan også bruke en kremostglasur på denne kaken! Da pisker du kremost naturelle sammen med litt sukker og romtemperert smør.
Jeg har pyntet kaken med bitte små trær jeg har kjøpt hos Søstrene Grene. Disse er ikke spiselige, og må tas av før man spiser kaken. Jeg er egentlig tilhenger av at all pynten på en kake skal kunne spises, men disse var så fine at jeg bare måtte :-)