Har du igjen litt safran innerrst i skapet etter lucia-feiringen? Lag saftige safranboller i jula da vel… Dette er boller som er gode hele året! Og med klementinglasur får de smaken av jul i tillegg….

Safranboller med klementinglasur
2015-12-13 14:14:45

Yields 15
Cook Time
15 min
Total Time
3 hr
Safranboller
- 1/2 liter h-melk
- 1 gram safran
- 50 g fersk gjær
- 1 kilo hvetemel
- 150 g sukker
- 1/2 ts salt
- 2 egg
- 150 g smør i terninger
- 150 g rosiner
Klementinglasur
- 3 dl melis
- 2 ss klementinsaft (som du presser ut av friske klementiner)
Instructions
- Kok opp melken og ha i safranen. Trekk kjelen av varmen og la stå og trekke til melken holder ca 35 grader.
- Ha melken i en bakebolle sammen med mel, sukker, salt og 1 egg. Elt på sakte fart i en kjøkkenmaskin til deigen slipper kantene. Dette tar ca 15 minutter.
- Dekk rosinene med varmt vann og la stå i 10 minutter. Hell av vannet og vend rosinene inn i 1 ss hvetemel.
- Ha i smøret i deigen og elt i 15 minutter til. Kjør inn rosinene mot slutten av eltetiden.
- La heve i ca 1 1/2 time.
- Rull ut lange "pølser" av deigen og form til ønsket fasong. Her er det bare kreativiteten som setter grenser.
- La bollene heve i ca 45 min på lunt sted med håndkle over.
- Pisk sammen det siste egget og pensle safranbollene med egget.
- Stekes på 180 grader i ca 15 minutter.
- Avkjøl bollene.
- Bland melis og klementinsaft. Pynt safranbollene med melisglasur når de er avkjølt.
- Dryss gjerne over melis like før servering.
Maten vi deler https://nykvist.no/
