Her kommer oppskriften på reinsdyrretten vi laget i semifinalen av Norges Grillmester!

Retten ga oss tittelen UKAS GRILLMESTER, OG en finaleplass!!!!

Grillet reinsdyrsfilet servert med stekt spisskål, kremet kantarell, braisert sellerirot og rødvinssaus

Til 4 personer

Reinsdyrfilet:

800 g reinsdyr ytrefilet

salt

pepper

1 ss solsikkeolje

*Pesle reinsdyrfileten med olje og krydre med salt og pepper.

*Grill fileten på direkte varme til du får fint grillmønster. Flytt over til indirekte varme og grill fileten til du har en kjernetemperatur på 56 grader.

Spisskål:

1 spisskål

2 ss meierismør

salt

pepper

*Kutt spisskålen i tynne strimler og stek i panne på grilen til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand.

*Smak til med salt og pepper.

Kremet kantarell:

100 g ferske kantareller

3 dl kremfløte

2 ss soyasaus

salt

pepper

Braisert sellerirot:

1 sellerirot

3 dl god kraft (okse eller vilt)

2 ss meierismør

salt

pepper

*Kutt selleriroten i ønskede stykker. Gjerne store, fine firkanter.

*Grill selleriroten på direkte varme til fint grillmønster.

*Legg selleriroten i en ildfast form som tåler grillen og ha i kraft og smør.

*La formen stå på indirekte varme til selleriroten er helt mør.