Rub er i grillverdenen betegnelsen på en tørr krydderblanding som kjøttet eller fisken gnis (eller rubbes) inn med før det grilles. Her finnes det uendelig med muligheter, så her må du bare prøve deg frem til du finner din favoritt. I grillboka mi GLØD finner du en oppskrift med ganske mange ingredienser, og som er helt fantastisk! Her kommer en litt enklere variant, og som du kan utvide og tilsette andre krydder – til du finner din favorittkombinasjon!

Klassisk RUB
Total Time
10 min
Total Time
10 min
Ingredients
  1. 200 g maldonsalt
  2. 100 g mykt brukt sukker
  3. 1 ss sennepspulver
  4. 1 ss røkt paprikapulver
  5. 1 ss malt sort pepper
Instructions
  1. Kjør alle ingrediensene i en food prosessor til det er godt blandet.
  2. Denne ruben bør oppbevares i en tett boks, og kan da stå i ca to uker.
Notes
  1. Dene ruben er perfekt til svinenakke, oksekjøtt og kylling. Tilsett feks revet sitronskall, så er den fantastisk på laks. Tilsett 1 ss lakrispulver, så blir den kjempespennende til svinefilet!
Maten vi deler https://nykvist.no/