Andebryst er noe av det beste som finnes – og det er enklere og lykkes med enn mange kanskje tror!

Ved å rute fettet på andebrystet og brune det i en tørr stekepanne, så er det meste av jobben gjort. Så skal det bare stekes ferdig til perfekt kjernetemperatur! Og husk at andebrystet må hvile litt før det skjæres i skiver for aller best resultat.

Ingredienser (til 2 porsjoner):
2 stk sjalottløk, i ringer
2 ss olivenolje
2 dl bokhvete
5 dl okse-, kylling- eller grønnsakskraft
1 ss smør
50 g Västerbottenost (kan erstattes med parmesan)
salt og pepper
2 ss finhakket gressløk
1 stort eller to små andebryst
1 ss honning
100 g sopp (jeg brukte østerssopp)
1 håndfull brønnkarse (kan erstattes med babyspinat)
2 ss friske urter (feks timian eller kjørvel)
1 ts sitronsaft

Fremgangsmåte:
Skyll bokhveten i varmt vann og skyll de deretter godt i kaldt vann. La renne av.
Fres en sjalottløk i ringer i olivenolje i en kjele i 1 minutt. Ha i bokhveten og la frese i 1 minutt under omrøring.
Ha kraften i kjelen med bokhveten og la koke i 15 minutter under lokk. Skru av varmen og la bokhveten trekke i 5 minutter.
Rut fettet på andebrystet med en skarp kniv. Krydre med salt og pepper. Legg andebrystet med fettsiden ned i en tørr stekepanna. Skru på varmen og la andebrystet ligge til fettet er gyllent og sprøtt. Brun andebrystet på andre siden. Legg andebrystet i en ildfast form med fettsiden opp. Ha over honning og stek andebrystet i ovnen på 180 grader til det har en kjernetemperatur på 52 grader. La andebrystet hvile i minst 5 minutter.
Røs inn 1 ss smør, revet Vâsterbottenost og finhakket gressløk i bokhveten. Smak til med salt og pepper.
Stek soppen og en sjalottløk i ringer i stekepanna du brunet andebrystet i. Smak til med salt og pepper.
Vend brønnkarsen og urtene i 1 ss olivenolje, sitronsaft. Smak til med litt salt og pepper.

Anretning:
Skjær andebrystet i skiver og server med kremet bokhvete, brønnkarsesalaten og den stekte soppen. Ha over resten av smøret fra stekepanna som saus. Riv gjerne over litt ekstra Västerbottenost før servering.