Andebryst er helgemat som imponerer! Mange tror at det er vanskelig å lykkes med nettopp and, men med et steketermometer og litt kjærlighet er det raskere og enklere enn mye annet. Prøv det i helga da vel!?!

ROSASTEKT ANDEBRYST med hvit asparges, gulrot og bringebærvinaigrette
Serves 4
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Andebryst
  1. 3 stk andebryst
  2. 2 ss honning
  3. Salt
  4. Pepper
Grønnsaker
  1. 8 hvite asparges
  2. 2 store gulrøtter eller 8 små vårgulrøtter
  3. 1 ss olivenolje
Vinaigrette
  1. 1 ss bringebæreddik
  2. 2 ss olivenolje
  3. 4 ss friske bringebær
Andebryst
  1. Snitt ruter i fettsiden på andebrystene. Brun i tørr stekepanne til fettet er gyllent og sprøtt. Krydre med salt, pepper og honning. Stek i ildfast form i ovnen på 180 grader til kjernetemperatur på 56 grader.
Grønnsaker
  1. Aspargesen og gulrøttene kokes lett møre i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann. Pensle med olivenolje. Grilles like før servering.
Vinaigrette
  1. Alt blandes og serveres som saus.
Maten vi deler https://nykvist.no/
_85W8498-Edit