I St Kongensgade 52 i København ligger en liten rebell av en restaurant. Et lite lokale i to etasjer rommer god mat, fantastiske viner på glass og ikke minst – dyktige kokker bak grytene. De to danske kokkene Lars Petersen and Martin Hylleborg står bak restauranten, og bestemte seg for å bytte navn på restauranten, som en gang het Restaurant Oubæk, etter den forrige eieren. Navnet Rebel valgte de rett og slett fordi de hadde lyst til å gjøre et lite opprør mot alle gourmetrestaurantene med alt for mange retter på menyen. De ville drive en moderne bistro, men uten biff og bearnaisesaus, som en klassisk bistro ofte er kjent for. I 2015 (og 2016) ble de belønnet med utnevnelsen “Bib Gourmand” i den kjente Michelin Guiden. Dette er en utnevnelse som gis til restauranter som gir deg god mat til en god pris. Dette er med andre ord restaurantene der du får “Valuta for penga”.

Menyen på Rebel er enkel, og spennende. Vi klarer ikke å styre oss, så vi går selvfølgelig for en full meny, inkludert trøffel, hummer og kaviar. Vi må jo smake på det beste kokkene kan diske opp når vi først er i vår favorittby – København. Vi velger derfor “En rebelsk aften ekstra”…

rebel_matblogg_denmark_visit_dinner_food_mat_-13

En fantastisk start lander på bordet, en av restaurantens signaturretter. Under et lokk av Baerii Caviar og revne mandler skjuler det seg sellerirotpurè og rå kamskjell. Så enkelt, men allikevel så fantastisk godt. Den salte kaviaren, de sprø mandlene og den søte sellerirotpurèen passer perfekt mot det milde og søtlige kamskjellet. En meget god start, som vi forstår godt hvorfor har blitt en av sigranturrettene.

rebel_matblogg_denmark_visit_dinner_food_mat_-31

Kvelden fortsetter med en klassiker – biff tartar. Men i tillegg til urtemajones, sennep og karse serverte de syltet rips ved siden av det kvernede oksekjøttet. Dette ga en fantastisk friskhet, og en morsom vri på en ellers så ordinær rett. Videre gikk turen via braisert blekksprut med kyllingkjøttboller, kalvebrissel, andebryst med andehjerte – og endte til slutt med en klassisk sjokoladedessert med sjokolade, kirsebær og vaniljeis. En mektig, syndig og nydelig dessert.

rebel_matblogg_denmark_visit_dinner_food_mat_-21

Restaurant Rebel viser at man ikke må finne opp kruttet på nytt hver gang for å levere en solid restaurantopplevelse. De holder med klassiske gode smaker, litt kjærlighet, dyktig håndtverk på kjøkkenet – og en liten twist på de klassiske rettene. Vi elsket Rebel, og kommer garantert tilbake neste gang vi er i favorittbyen!

Les mer om Restaurant Rebel HER!

Pris: 1650 Danske Kroner pr pers. Dette inkluderte:
1 glass champagne
7 retters meny, inkl hummer, kaviar og trøffel
7 glass vin
Kaffe
Petit four
Vann.

Verdt prisen? Absulutt!

rebel_matblogg_denmark_visit_dinner_food_mat_-71

rebel_matblogg_denmark_visit_dinner_food_mat_-64

rebel_matblogg_denmark_visit_dinner_food_mat_-41

Alle foto: Mats Dreyer