Vi rakk jammen meg innom restaurant Hærværk en tur når vi var i Aarhus på starten av vår roadtrip forrige uke også! Besøk Hærværks hjemmeside her!

Også her har de fokus på økologiske og kortreiste råvarer. Et merke viser at 90-100% av det som serveres på restauranten er økologisk.

Menyen på Hærværk er enkel, og du kan velge om du vil ha en stor eller liten versjon av menyen. Når full pakke inkludert 5-retters meny med snacks, vann, bobler ved ankomst, kaffe og vinmeny koster kr 1225 DKK pr person, så er valget enkelt. Det blir full pakke….

Hærværk restaurant

Først kommer små appetittvekkere på bordet i form av grisini med spekeskinke lagret i 9 måneder, vannbakelser fylt med silderogn og tørket sukkertang. Det kommer også små “torskenuggets” med en knallgrønn ertepurè. Små klassiske munnfuller som ikke slår oss i bakken, men som gjør at ganen skrur opp forventningene til det som kommer….

To blader rød romanosalat skjuler neste rett, kremede erter og rå nordsjøreker. En ren, enkel og god rett. De sprø ertene og de myke rekene gjør retten komplett. Annerledes, og veldig godt.

Hærværk spisskål

Et av kveldens høydepunk er nok den neste retten. Spisskålen er forvellet, og så grillet over kull til den er gyllen. Toppet med sauce blanquette, som er en klassisk fransk saus basert på egg og smør, en pesto laget på solsikkekjerner og salvie. En enkel, men fantastisk god rett. Du skal ikke se bort fra at jeg lar meg inspirere av denne retten når jeg skal grille neste gang.

Hærværk rødbeter

Hvis du liker rødbeter, så vil også neste rett være en favoritt hos deg. Ovnsbakte og sprø rødbeter får følge av syltede kirsebær og revet oksehjerte. En smaksrik, frisk og spennende rett. Og ikke minst en fin servering. Kirsebærene ser rå og hele ut, men steinen er fjernet og bærene er syltet. Mmm…

Innerst i lokalet kan man skimte et opplyst modningsskap som for tiden er fylt med svinelår. Disse grisene kommer inn hele til restauranten, og hele grisen serveres. Lårene får henge litt ekstra til modning, til kommende gjester. Vi får servert ribbestykket servert med vaffel, sprø griseører og løk. Den belgiske vaffelen er litt tørr (og langt fra nystekt), men ideen er morsom, og de andre elementene er fantastisk gode. En velkomponert rett som hadde blitt ENDA bedre med nystekt vaffel…

Kveldens dessert vil nok stå igjen som kveldens høydepunkt. En fløyelsmyk is med smak av “Skovmærke” får følge av friske bær og en nystekt og luftig soufflè. Veldig klassisk og veldig fransk. Det er lenge siden vi har fått soufflè servert på restaurant, så dette gjensynet var gledelig….

Vi smiler fornøyde på vei ut døra på restaurant Hærværk, og føler at vi har funnet en restaurant i Aarhus vi vil tilbake til!

Alle bildene i denne saken er tatt av Mats Dreyer.