Saga Hotel ligger et lite steinkast fra Bogstadveien, og er en liten bortgjemt hotellperle i Oslo. Mer sjarm, stil og service enn mange av de store kjedehotellene i byen. Dette er et sted du føler du blir tatt tvare på. Og alle har vi godt av å leve i litt luksus når vi først skal bo på hotell.
Men det er ikke hotellet jeg skal fokusere på denne gangen. I hotellets kjeller ligger nemlig hotellrestauranten – og ikke hvilket som helst restaurant. Kokk Håkan Wiik står klar med kvessede kniver, klar for å servere deg en middag du kommer tilbake for å oppleve. Som de selv sier på sin nettside: “Vi tilbereder sesongens tilgjengelige fangst. Lidenskapelig og kreativt anrettet der matopplevelsen og gjesten alltid er i fokus!”.
Før het restauranten St Raw, og var en ren sushirestaurant. Nå har de byttet navn til Fangst, og målet er nok å treffe bredere enn kun oss sushielskende gjester. Det er fortsatt en sushirestaurant – men med innslag av råvarer fra både skog og gård. Her får du klassiske og gode smaker med gode vier til. Forrige gang fikk vi teste ut en av kjøkkenets nyeste test-retter. Vi elsker å være prøvekaniner, og den pannestekte sjøkrepshalen med skorsonnerot, yuzu-hollandaise, løyrom og revne hasselnøtter falt virkelig i smak. Nordiske gode råvarer med en japansk twist. We love it!

Hotellet og restauranten ligger rett over gata for der jeg bor, og er min naborestaurant – men også min favorittrestaurant hvis jeg skal ut for å ta meg et glass vin, og noe enkelt å spise. Hvis det er helg, og jeg har litt bedre tid, lar jeg kjøkkenet styre, og lar meg overraske. Da bestiller jeg “Omakase-meny”, og lar kokkene servere det beste de har akkurat her – akkurat nå!

Det er mange i Oslo som slåss om de samme sushigjestene. Alex Sushi ved Solli Plass er nok den mest kjente, dyreste – og for mange den beste. På hvert hjørne i hovedstaden finner du små familiedrevne sushirestauranter av ymse kvalitet. Noen er veldig bra, noen er ok en tirsdag etter litt for mange timer på jobb og noen må man styre unna. I denne jungelen er Restaurant Fangst et trygt, godt og fantastisk alternativ.

Nydelig sashimi i chunky biter med ponzusaus – med nordisk innslag av løyrom.

Stekt kamskjell med erte- og edamamepurè. Klassisk, men fortsatt utrolig godt!

Byens beste tempura-salat? Jeg kan gå på Alex Sushi kun for å spise tempurasalat. Denne på Fangst er om mulig enda bedre!

Morsom og frisk dessert med isparfait med kardemumme og smaksrik creme fraiche.

Kokk Håkan Wiik byr, sammen med sitt mannskap, på en fantastisk opplevelse. Fri for hvite duker, stive smil og kunstig service. Massevis av gode, enkle, klassiske – og av og til lekne smaker og retter.

Restaurant Fangst er ikke lett å finne, men du finner den ned trappa og innerst i kjelleren på Saga Hotel. Men som kjent: den som leter, den skal finne. Og denne restauranten er absolutt verdt å lete etter! Se menyen, og ler mer om restaurant Fangst HER!

Sees snart igjen!

Alle bilder et tatt av Mats Dreyer.