Hvor ofte har du tenkt deg ut i Oslo for å spise lunsj, og endt på et alternativ du ikke har vært helt fornøyd med? I tillegg er sannsynligheten stor for at du har betalt ALT for mye i forhold til opplevelsen du satt igjen med. Svært få av Oslos beste restauranter har åpent til lunsj, og de få som har det har stort sett kun åpent i helgene. Nå er løsningen her, for deg som har lyst til å ta med svigermor, en forretningsforbindelse eller kjæresten på det som kanskje er byens beste lunsj!

I februar åpnet det jeg omtalte som “Oslos nye franske stjerne”! Restaurant À L´aise ligger midt på Majorstuen, og du kan lese hele anmeldelsen av middagsopplevelsen HER!

Etter at jeg anmeldte restauanten sist, ble jeg invitert tilbake for å prøve ut restaurantens lunsjtilbud. Lunsjen er med andre ord betalt av restauranten, men dette er selvfølgelig mine ærlige meninger og tanker.

For kr 595,- får du 3-retters lunsjmeny inkludert mineralvann og kaffe på Restaurant À L´aise. Eller du kan gå for en 2-retters meny til kr 495,-. Inkludert får du også små appetittvekkere før maten, og ikke minst små nybakte bakverk fra kjøkkenet til kaffen. Disse menyene består av godsaker fra kveldensmenyen, og av og til får du retter du kun finner på lunsjmenyen. Lunsj serveres tirsdag til fredag mellom kl 11.30 og 13.00. I dette innlegget er det bilde av fler enn tre retter, for å gi deg et inntrykk av hva du kan få servert på lunsjmenyen :-)

Første rett på bordet er pannestekt torskekjake servert med de første franske aspargesene, brokkoli og Coraline sauce med korall av hummer. En klassisk, saftig og sprø rett full av smak. Vakkert anrettet på det særegne hvite porselenservicet.

Sjøtungecarrè kommer på bordet, og dette er en av de vakreste presentasjonene jeg har fått i Oslo. Perfekt stekt kommer sjøtungen med mer asparges, sprø mandler og en fantastisk saus laget på sjøtungekraft og pistasj. Fiskebenene er nøye skrapet av tålmodige kokkehender, og resultatet er en rett vi kommer til å huske. Så elegant, så smakfullt.

“Vaktel en crépinette” er vaktelbryst fylt med foie gras. Dette er råvarer i verdensklasse kombinert med dyktige kokkers håndtverk. Vaktelen er perfekt tilberedt, og serveres med en kraftig sjysaus, sort Périgord trøffel og fransk løk. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene.

En god lunsj består jo selvfølgelig av en god dessert som prikken ove i-en. men først vil Restaurant À L´aise vise frem sin nye ostetralle som de har overtatt etter restaurant Bagatelle. Innholdet, altså ostene, er selvfølgelig nye, og her får vi smake på mye av det beste Frankrike har å by på, og ryktene sier at ostetrallen skal fylles på med nye godbiter fra inn- og utland etterhvert. Nå har de blant annet fått tak i et lite parti av min favorittost, Kraftkar.

Dagens dessert er en av de mest klassiske franske dessertene du kan tenke deg. En frisk sitronterte serveres med sprø marengs og søt honningis. Hvis vi skal skal trekke frem noe, så tror vi desserten hadde vært enda mer elegant med et enda tynnere paiskall. Men da er vi jammen pirkete, for dette er smaker, kombinasjoner og en opplevelse av de aller aller beste i Norge.

Ettersom dette er lunsj ber vi om alkoholfri drikke, og servitøren finner frem noen spennende og fantastisk gode druejuicer laget av produsenten Allain Milliat. Dette er gode alternativ for deg som vil ha alkoholfri drikke til menyen, men vil slippe å drikke brus eller den tradisjonelle eplejuicen som ofte kommer på bordet. Dette er en serie alkoholfrie drikker som er laget på forskjellige druer, noe som gjør at de også kan tilpasses til de forskjellige rettene.

Restaurant À L´aise har hatt noen velfortjente fridager i påsken, og er nå tilbake for fullt. Med ny meny, ny energi og med nye sprellende ferske råvarer på kjøkkenet. For å lese mer, eller bestille bord kan du klikke deg inn HER!

Alle bilder: Mats Dreyer