Ramsløk vokser vilt rundt i landet – i korte perioder hver vår! Så løp ut i skogen og plukk!
Sylt, lag purè, frys og ta vare på, så har du en fantastisk råvare hele året. Eller lag denne majonesen, og nyt den nå!
Ramsløkmajones
2015-04-03 10:14:42
En fantastisk god majones som passer like godt til reker som på kyllingsandwichen!
Total Time
15 min
Ramsløkmajones
- 2 økologiske eggeplommer
- 8 blader ramsløk (rens de slik at du ikke får med stilken)
- 1 ss sitronsaft
- 2 dl rapsolje
- salt
- pepper
- 1 ts dijonsennep
- 2 ss kaldt vann
Instructions
- Ha eggeplommene i en bolle sammen med ramsløken, sennepen og vannet. Kjør til jevn purè.
- Spe sakte med oljen mens du fortsatt kjører stavmikseren i eggene.
- Hvis majonesen blir for tykk, kan du ha i litt mer kaldt vann. Hvis den blir for tynn kan du ha i litt mer olje.
- Smak til med sitron, salt og pepper.
Notes
- Denne majonesen er perfekt til grillet sjøkreps, er saftig kyllingbryst eller grillet laksefilet!
Maten vi deler https://nykvist.no/
