Ramsløk vokser vilt rundt i landet – i korte perioder hver vår! Så løp ut i skogen og plukk!
Sylt, lag purè, frys og ta vare på, så har du en fantastisk råvare hele året. Eller lag denne majonesen, og nyt den nå!

Ramsløkmajones
En fantastisk god majones som passer like godt til reker som på kyllingsandwichen!
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Ramsløkmajones
  1. 2 økologiske eggeplommer
  2. 8 blader ramsløk (rens de slik at du ikke får med stilken)
  3. 1 ss sitronsaft
  4. 2 dl rapsolje
  5. salt
  6. pepper
  7. 1 ts dijonsennep
  8. 2 ss kaldt vann
Instructions
  1. Ha eggeplommene i en bolle sammen med ramsløken, sennepen og vannet. Kjør til jevn purè.
  2. Spe sakte med oljen mens du fortsatt kjører stavmikseren i eggene.
  3. Hvis majonesen blir for tykk, kan du ha i litt mer kaldt vann. Hvis den blir for tynn kan du ha i litt mer olje.
  4. Smak til med sitron, salt og pepper.
Notes
  1. Denne majonesen er perfekt til grillet sjøkreps, er saftig kyllingbryst eller grillet laksefilet!
Maten vi deler https://nykvist.no/

IMG_4869