For meg har det alltid vært riskrem og multekrem på julaften! Men som kokk og matstylist er jeg opptatt av å skape nye trender, utfordre gamle tradisjoner og finne nye smakskombinasjoner. Samtidig er det viktig å ta vare på de gamle tradisjonene, og ikke ikke ta vekk barndomsminnene.

Forrige helg var jeg på besøk hos Hans Arild på Grøndalen gård. Mitt besøk kan du lese mer om HER. Da var jeg så heldig å få med meg litt råmelk. Råmelk er det aller første melka kua produserer etter at kalven er født, og er proppfull av næring som er livsviktig for kalven. Denne råmelka kom fra kua Hedvik som akkurat hadde fått kalven Ingeniør´n!

Kjenner du en bonde? Spør han/henne pent om du kan få kjøpe litt råmelk. Dette er melk du ikke får tak i i butikken, og en melk du må nyte hvis du først er så heldig å få tak i en skvett! Råmelka har ikke så god holdbarhet, så her gjelder det å smi mens melka er varm!

Jeg tok med meg råmelka hjem, og hadde som mål å finne en ny juledessertfavoritt! Råmelka stivner av seg selv i ovnen, og trenger ikke så mye tilsetning. Jeg ville lage en variant av karamellpudding med råmelk, og smak av jul. Her er min versjon:

dessert jul 2
 

Råmelkspudding med smak av jul
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 250 g råmelk
 2. 250 g fersk h-melk
 3. 50 g sukker
 4. 2 stjerneanis
 5. 1 vaniljestang
 6. 1 kanelstang
Instructions
 1. Bland alle ingrediensene og la stå i kjøleskapet over natta.
 2. Sil blandingen og ha i former som tåler varme.
 3. Dekk formene med plastfolie.
 4. Stek i ovnen på 110 grader i ca 30 minutter. Ta ut og avkjøl.
Notes
 1. Denne råmelkspuddingen kan du servere med en frisk bringebærsaus, pasjonsfrukt eller en karamellsaus med smak av jul og knuste pepperkaker.
Maten vi deler https://nykvist.no/