Skrei kan stekes, kokes, dampes og spises rå. Her skal jeg vise deg en variant det jeg har marinert den i sitrus – og latt den få følge av Løyrom og eple. En enkel, frisk, sunn og fantastisk god forrett som passer like godt som forrett til et festmåltid som til lunsj når du ikke helt vet hva du har lyst på.

Torskefilet9

Råmarinert Skrei med eple, Løyrom og sitrus
Serves 4
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 400 g Skreifilet uten skinn og bein
  2. 1 appelsin
  3. 1 sitron
  4. 1 lime
  5. 4 ss olivenolje
  6. 2 ss Løyrom
  7. Salt og pepper
  8. Blandet grønn salat
  9. 1 grønt eple, i tynne strimler
Instructions
  1. Kutt Skreifileten i tynne skiver og legg skivene utover tallerkener eller et serveringsfat.
  2. Skjær ut filetene av appelsien og bland med saften av resten av appelsinen, saften og skallet fra sitronen og limen, Løyromen og olivenoljen.
  3. Ha sitrusmarinaden utover Skreiskivene og la ligge i ca 10 minutter før servering.
  4. Krydre med salt og pepper like før servering.
  5. Pynt den råmarinerte Skreien med noen grønne salatblader eller spirer og eplestrimlene. Vend eplestrimlene i litt sitronsaft, så slipper du at de blir brune før de skal spises.
Notes
  1. Du kan også servere nykokt ris til denne retten som en hovedrett.
  2. Strø gjerne over noen ristede sesamfrø like før servering!
Maten vi deler https://nykvist.no/