Dette innlegget er en del av et samarbeid jeg har med Le Creuset der jeg denne uken har tatt over deres Instagram-kontoer i hele norden for å spre litt ekstra matglede! Jeg fikk beholde tallerkenene jeg brukte på bildene som takk. Dette innlegget må derfor merkes med #annonse.

For meg er kald rabarbrasuppe selve smaken av sommer – og barndom. Her har jeg valgt å grille fersken og servere i suppa sammen med norske jordbær og Nyr fra Grøndalen Gård. Hvis du ikke får tak i Nyr, så kan du bruke feks creme fraiche, eller litt lettpisket krem. Du kan også gjerne toppe suppa med noen ristede nøtter like før servering for litt ekstra “krønsj”!

Rabarbrasuppe med grillet fersken, jordbær og Nyr
Serves 4
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Ingredients
 1. 1 kilo rabarbra
 2. 1 liter vann
 3. 1 vaniljestang, splittet i to
 4. 2 dl sukker
 5. 2 stjerneanis
 6. 1 kanelstang
 7. 1 kurv jordbær
 8. 1 sitron
 9. 4 fersken
 10. 4 ss Nyr
Instructions
 1. *Del rabarbraen i 10 cm lange biter og grill dem hardt på direkte varme til de er gyllne rundt hele. Ha dem i en kjele sammen med vann, vaniljestang, sukker, stjerneanis, kanel og halvparten av jordbærene. Kok opp og la trekke i 10 minutter. Smak til suppa med sitron og evnt mer sukker. Trekk kjelen av varmen og avkjøl suppa. Du kan gjerne lage suppa dagen før. Sil suppa.
 2. *Kutt resten av jordbærene i båter.
 3. *Del ferskenene i to, fjern stenene og grill ferskenene på direkte til de er gylne og lune.
 4. *Ha suppa i skåler og ha i jordbær, grillet fersken og Nyr. Topp gjerne suppen med mynte og grovhakkede nøtter like før servering.
Maten vi deler https://nykvist.no/

Bilder: Mats Dreyer