Plommepai på en tirsdag sier du? Ja, når de norske plommene er her, er det bare å gå bananas – tirsdag som lørdag. O det beste av alt? Lag den i dag, så kan du nyte en liten bit hver dag frem mot helga.

plommepai

 

Plommepai med lakris
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Paibunn
  1. 300 g hvetemel
  2. 200 g romtemperert meierismør
  3. 100 g melis
  4. 1 egg
Fyll
  1. 8 plommer, i båter
  2. 4 egg
  3. 3 dl kremfløte
  4. 1 dl brunt sukker (pluss 2 ss til toppen)
  5. 2 ss lakrispulver
  6. 1 dl mandler i skiver
Paibunn
  1. Kjør alle ingrediensene sammen i en food prosessor. Kjør deigen til den akkurat har samlet seg, ikke lenger. Pakk den inn i plast og la hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  2. Kjevle ut en tynn bunn som dekker innsiden på paiformen din. Hvis du får noe deig til overs, kan du bruke det til pynt på toppen hvis du vil.
  3. Dekk paibunnen med bakepapir og fyll med tørkede erter. Dette gjør du for at paibunnen skal holde seg fin under steking. Stek på 180 grader i ca 10 minutter til bunnen begynner å få farge.
Fyll
  1. Legg plommene i taksteinmønster i den forstekte paiformen.
  2. Pisk sammen egg, fløte, sukker og lakrispulver. Hell over plommene.
  3. Strø over litt sukker og mandelskiver før steking.
  4. Stek plommepaien på 180 grader i 15-20 minutter til fyllet stivner, plommene er myke og fyllet har fått farge.
  5. Denne paien kan fint nytes både varm, lun og kald! Gjerne med en god vaniljeis eller en hjemmelaget vaniljesaus til.
Maten vi deler https://nykvist.no/
Vaniljesaus til plommepaien finner du oppskrift på HER!

Eller hva med å servere denne plommepaien med en stor skje Nyr til? Mmmmm…..