Hvem har sagt at pizzaen må være rund og kuttes i trekantede stykker? Ikke jeg ihvertfall….

Her har jeg laget pizzaen sin et brød fylt med pizzasaus, masse revet ost og oregano! Et slags margarita-pizzabrød. Du kan selvfølgelig fylle pizzabrødet med alt det du vanligvis topper pizzaen med i tillegg. Skiver av chorizo, kokt skinke, parmaskinke, revet parmesan, friske urter, ananas, stekt tacokjøttdeig, nachochips. Her er mulighetene mange, så her er det bare smaken og kreativiteten din som stopper deg!

Oppskrift (til en “normal” brødform):

Pizzadeig:
3 dl lunkent vann
25 g fersk gjær
1 dl olivenolje
ca 500 g mel (helst Tipo 00)
1 ts salt
1 ss honning
Løs opp gjæren i vannet. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør sammen til en glatt og smidig deig. La deigen heve i 30 minutter.

Fyll:
3 dl pizzasaus
250 g revet ost (gjerne en blanding av flere ostetyper)
2 ss tørket oregano
2 ss olivenolje
1/2 ts maldonsalt

Kjevle ut deigen til en firkant som er like bred som brødformen er lang, slik at den ferdige deigen passer ned i formen. Kjevle deigen så lang som du får den. Smør pizzasausen utover deigen. Fordel ost, oregano og evnt annet fyll utover bunnen. Rull sammen deigen til en pølse. Pass på å rulle riktig vei, slik at den ferdige pølsa blir like lang som formen på brødformen, slik at den passer nedi.

Dekk en brødform med bakepapir og legg pizzadeigen nedi. Lag et par snitt i toppen av pizzabrødet, pensle med olivenolje og strø på litt ekstra ost, oregano og salt. La pizzabrødet heve i 30 minutter.
Stek brødet midt i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter til det er gyllent og gjennomstekt. Hvis osten på toppen blir for mørk på slutten av steketiden, så kan du dekke til pizzabrødet med litt bakepapir. Osten skal være gyllen og sprø, men ikke brent.
La pizzabrødet hvile i 10 minutter før det skjæres i tykke skiver og serveres!

Server brødet med en grønn salat og rømmedressing!