Dagens hovedutfordring var pizza på grillen….

Marius er tidligere Norgesmester i grilling, så vi kjente litt på presset vi laget til oss selv før pizzautfordringen….

Her kommer oppskriften på våre pizzaer i kveldens utgave av “Norges Grillmester”:

Bunn:

500 gram durumhvete

1 pk tørrgjær

1 ss fin havsalt

½ ss sukker

3 dl lunkent vann.

*Løs opp gjæren i vannet og elt inn resten av ingrediensene.

*La deigen hvile i plastfilm minimum 15 minutter, del i 3 like store deler, kjevle til 2-3 millimeters tykkelse.

*Forstek pizzabunnen i 1 minutt på pizzasteinen på grillen.

*Ta ut bunnen og ha på fyllet. Stek videre til osten er gratinert.

Klassisk italiensk pizza med parmaskinke, mozzarella og steinsopp

Saus:

250 gram knuste norske tomater

1 ts tomatpuré

1 hvitløkbåt skrellet og skåret i tynne skiver

1 bunt frisk basilikum (kun bladene)

havsalt

nymalt pepper

*Fres hvitløk i olje, tilsett basilikumen, tomatene og krydder, la surre i 20 min, mos til jevn saus, smak til med krydder. Er den for bitter tilsetter du litt sukker. Er den for søt tilsetter du litt sitronsaft.

Fyll til 1 pizza:

3 skiver parmaskinke

1 fersk mozzarella

litt ruccola

4 cherrytomater delt i to

1 vårløk i tynne ringer

1 ss ristede pinjekjerner

1 ts olivenolje

1/2 ts sitronsaft

4 stk steinsopp

*Ha på saus, mozzarella, steinsopp og parmaskinke på bunnen og grill til osten begynner å smelte og bunnen er gyllen.

*Vend ruccola,  tomater, vårløk, pinjekjerner, olivenolje og sitronsaft i en bolle.

*Ha ruccola-blandingen over den ferdiggrillede pizzaen rett før servering.

Calzone med creme fraiche, chorizo, grillet artisjokk og paprika

Creme fraiche-saus:

1 beger creme fraiche

1 ss finhakket basilikum

1 ss finhakket timian

1 ss finhakket gressløk

1 ts finhakket hvitløk

salt

pepper

*Bland alt og la stå kjølig frem til du skal bruke det.

Fyll:

2 ss grovhakket chorizo

4 artisjokkbunner (på glass eller boks)

1 rød paprika

*Grill paprika og artisjokkbunnene godt på grillen.

*Rull ut en rund pizzabunn. Fordel 1 ss creme fraiche-saus, chorizo, artisjokk og paprika på halve bunnen og brett den andre halvdelen over.

*Pensle calzonen med solsikkeolje før du griller den. Da vil du få en glatt og fin overflate.

*Husk at creme fraiche-sausen gjør at fyllet virker mildere, så ikke vær redd for å ha i chili eller andre sterke ingredienser hvis du liker at det er litt futt i pizzaen.

Vi klaret ikke å ta hjem tittelen som Ukas Grillmester denne gangen, men vi er ihvertfall trygt videre til neste uke – og da er det kylling som skal på grillen :-)

Gratulerer til Ola og Victor som ukas Grillmestere! Vel fortjent!!!!!

Camilla og Ingrid: Vi savner allerede deres smil, latter og gode humør :-(