Å gå tur i skogen for å tenne bål med gode venner er noe av det koseligste som finnes. Det er bare så synd man gjør det så alt for sjelden. Så når kristin (@lodokriss) inviterer oss på søndagsskogstur med Ludo, så roper vi høyt ja, og slenger oss med. En kort biltur opp i Maridalen – og plutselig er vi på skogstur.

Ludokriss

Foto: Mats Dreyer     Oppskrift/tekst: Jan Ivar Nykvist     Verdens beste turkamerater: Ludo og Kristin

Når en kokk blir bedt med på skogstur, så må det jo has med litt mat. Men for å gjøre det enkelt, så hadde jeg lyst til å lage en versjon av pinnebrød. Minner fra barndommen med en liten Italiensk vri. Og når Kristin har med seg nylaget kakao i sekken og gradestokken viser såvidt under 0 grader, så blir det en perfekt søndag som gir masse energi inn i en ny travel uke.

Ingredienser (til ca 10 pinnebrød):
4 dl hvetemel
2 dl sammalt rugmel
1 ts salt
2 ts sukker
3 ts bakepulver
5 ss rapsolje
ca. 2,5 dl vann
1 dl revet parmesan

4 skiver parmaskinke

Fremgangsmåte hjemme:
Ha alt det tørre i en bakebolle. Vend inn 3 ss rapsolje, vann og parmesan. Elt til en deig som ikke er klissete.
Ha deigen i en plastpose og ha på 2 ss rapsolje i posen, så er det enklere å forme pinnebrødene når du er i skogen.

I skogen:
Fyr opp bålet og finn noen lange litt tykke pinner du kan feste pinnebrødene på.
Ta en klump deig og klem ut til en lang pølse. Legg 1/2 skive parmaskinke på deigen. Rull deigen rundt pinnen.
Stek pinnebrødene over bålet til de er gyllne.