Fredag ble sommerens koseligste festival “Piknik i Parken” sparket igang i Oslo. Festivalen går over tre dager, og artister som James Blake, Marit Larsen, Passenger og Frida Ånnevik står i løpet av disse dagene på scenen sammen med 38 andre artister (ikke samtidig altså….). Festivalen hadde “premiere” i fjor, og har i år flere artister, flere publikummere og ikke minst et enda mer spennende utvalg av artister.

I tillegg til musikken og stemningen, så har festivalmaten blitt viktigere og viktigere de siste årene. Øya-festivalen har en Økologisk festivalmatprofil, og flere satser på dyrere kvalitetsmat fremfor rimelig kvantitetsamat – bra!

Som musikkfestivalen “Piknik i Parken” skriver på sine egne hjemmesider:

“På Piknik i Parken slår vi blant annet et slag for de som har satset på matservering på hjul, kanskje bedre kjent som foodtrucks. Her var det Pizza fra Hannes pizza, is på pinne helt uten tull fra nettopp Is På Pinne, og is i beger fra Ben & Jerrys. Wurst serverer grove og digge pølser, mens 4 Gringos kjører taco- bilen sin fra Youngstorget til Frogner. Anne på Landet gir deg skikkelig god mat med Hitchiker på laget, og i sin ekstravagante banana-mobil, kan det nesten ikke bli bedre. Bortsett fra Taku sin fantastiske ramen.

På drikkefronten kan du glede deg over Pur Oslo som står for den juicen du trenger for en god start på en lang dag. Java Oslo vil servere kaffe, og for deg med laktoseintoleranse vil Oatly kunne sørge for en knallgod cortado uten spor av laktose. Kanskje litt cognac til kaffen? Det har vi. Det blir nakenvin, godt øl både med og uten alkohol, grillakevitt og grilltallerken. Tar du med deg pledd, så står vi for noe av det beste byen har å by på av mat og drikke. Og er det noe du fortsatt savner så ikke fortvil. Det kommer.

For å sikre den gode stemningen stiller vi opp med deilig grillmat, øl og Gilde grillakevitt, samt en spesiallaget sommerbar der du får et utvalg spennende cocktails. I tillegg til grill- akevitten serveres det Løitens Sommer Aquavit, sammen med Ringnes pilsner, Brooklyn IPA, Munkholm og Fryden- lund Pale Ale. Mens du venter på maten, kan du velge mellom flere friske cocktails, her får du vanlig pjolter, kongepjolter, Triac Fizz og Champagne Pick-me-Up. Etter maten vil du kunne få servert
en herlig french coffee eller god, gammeldags kaffe og cognac.”

8472

I tillegg til dette, så kunne man finne Daniel fra Annis Pølsemakeri i Mathallen som kunne by på sine beste pølser, pulled pork og spareribs fra grillen.

Før festivalen satte igang fredag kl 16.00 inviterte Arcus bloggere og journalister til smaking av GILDE Grillaquavit inne på festivalområdet. Jeg hadde fått i oppgave å lage grillmat til gjestene som passet perfekt til aquaviten. Dette er en aromatisk og søt aquavit som passer godt til grillmat med en god grillflate, spicy rub og friskt tilbehør. Jeg tror nok at jeg kommer til å nyte den godt avkjølt mens jeg griller i sommer! Grillaquaviten er på bestillingsutvalget, så hvis du har lyst til å prøve den, så må du bestille den HER!

8533

Jeg valgte derfor å servere:

*Grillet svinenakke med spicy rub, aquaviteglaze og grillet aprikos.

*Flat Iron Steak med grillede gulrøtter og bbq saus

*Daniels saftige ventepølser i ølbad

Jeg legger oppskriften på det jeg grillet på bloggen her etterhvert, så kan du prøve deg hjemme i sommer!

8525

I disse bloggtider, så er det viktig å si at jeg ikke har fått betalt for å skrive dette innlegget, men skriver det fordi jeg synes dette er et bra produkt som fortjener litt ekstra oppmerksomhet i sommersola :)