Etter min mening er piggvar havets konge, og trøffel skogens dronning. Sammen skaper de magi på tallerkenen! Her kommer en av mine favorittoppskrifter…

Pannestekt piggvar servert med spisskål, trøffel og smørsaus med gresskar

Til 4 personer forrett

 

Piggvar:

300 g piggvarfilet uten skinn

2 ss meierismør

salt

pepper

*Rens piggvarfileten for skinn, og kutt den i porsjonsstykker.

*Krydre fisken med salt og pepper. Stek den i meierismør på forholdsvis varme i ca 2 minutter på hvar side. Pass på at den ikke blir liggense for lenge i panna, for tørr piggvar vil ingen ha :-)

 

Få gjerne folka i fiskedisken til å hjelpe deg med fileteringen hvis du er usikker!
Få gjerne folka i fiskedisken til å hjelpe deg med fileteringen hvis du er usikker!

 

Spisskål:

1/2 spisskål

2 ss meierismør

salt

pepper

*Del spisskålen i to på langs og kutt spisskålen i tynne strimler.

*Stek spisskålen i meierismør i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper like før servering.

 

Smørsaus:

0,5 stk sjalottløk, finhakket

1,5 dl hvitvin, tørr

4 skiver fersk trøffel

8 ss usaltet meierismør, romtemperert

sitronsaft

salt

pepper

2 ss finhakket gressløk

2 ss finhakket gresskar

*Ha sjalottløk, trøffel og hvitvin i en kjele og kok inn til det er igjen ca 4 ss hvitvin. Ha i gresskarbitene mot slutten og la koke i 1 minutt.

*Dra kjelen av platen og pisk inn det romtempererte smøret. Viktig at sausen ikke koker etter at smøret er tilsatt!

*Ha i finhakket gressløk og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Anretning:

*Legg stekt spisskål i midten på tallerken og legg fisken oppå. Smørsausen has over fisken og rundt like før servering. Pynt med skiver av fersk trøffel.

*Denne retten kan også toppes med lakserogn, dill og ertespirer. Du kan også doble mengdene og lage den som en hovedrett! Da ville jeg servert poteter som du baker i ovnen med dill, sitron, olje, salt og pepper ved siden av.