Nå nærmer det seg jul, og det er på tide og begynne forberedelsene. Og ikke minst er det tid for å tenke julegaver. Disse fudge-karallene er like gode som godteri som de er som julegave. Skjær dem i biter og pakk dem i en fin eske, så har du en julegave som garantert faller i smak.

Jeg har i denne oppskriften laget en deilig søt og mektig fudge-karamell og smakt til med det samme krydderet som brukes i pepperkaker. Resultatet er noen mektige karameller som smaker jul, og som faller i smak hos store som små. Pepperkakekarameller kan fort bli en av de 7 slag til jul..

Hvis du planlegger å gi bort disse karamellene i julegave, så anbefaler jeg at du lager dem like før de skal gis bort! Hvorfor? Rett og slett fordi de er så gode at sannsynligheten for at du kommer til å spise dem opp før du får gitt dem bort er STOR….

Ingredienser:
500 g lyst muscovado rørsukker
1 dl vann
2,5 dl kremfløte
50 g meierismør
1 ts malt tørket ingefær
1/2 ts malt nellik
1 ts malt kanel
1 ts malt anis
1 ts malt sort pepper
Litt maldonsalt

Fremgangsmåte:
*Ha brunt sukker og vann i en stålkjele. Rør om og kok opp. La koke til sukkeret er løst opp, uten å røre.
*Ha i fløte og smør. Finn frem et digitalt steketermometer og kok blanding til blandingen holder 120 grader. Rør av og til.
*Vend inn krydderet (bortsett fra maldonsaltet)
*Ha karamellblandingen i en kjøkkenmaskin og rør med en K-spade i 15 minutter.
*Ha karamellgudgen i en brødform som er dekket med bakapapir.
*Strø over litt maldonsalt.
*Sett formen i kjøleskapet over natta.
*Kutt til firkanter med en skarp kniv som du varmer under varmt vann mellom hvert kutt.

Pepperkakekarameller