Det nærmer seg 17. mai, og for mange er det den tiden i året man prøver seg på den klassiske kaken Pavlova. Marengsbunn toppet med friske bær! Men hva med å lage en vri i år? Kombinasjonen lakris, jordbær og pasjonsfrukt er fantastisk. Den er like enkel som sin orginale søster, bare MYE mer spennende! Og det beste av alt? Bunnene og fyllet kan lages klart dagen før, så monteres kakene når gjestene kommer!

Jordbær 17mai-4

Pavlova med lakris, jordbær og pasjonsfrukt
Total Time
1 hr 30 min
Total Time
1 hr 30 min
Lakrispavlova
 1. 6 eggehviter
 2. 250 g sukker
 3. 2 ts eplesidereddik (eller hvitvinseddik)
 4. 1 ss maizenna
 5. 2 ts lakrispulver (fra Johan Bülow)
 6. Evnt svart konditorfarge
Pasjonsfruktkrem
 1. 5 dl H-melk
 2. 1 vaniljestang, splittet i to
 3. 6 eggeplommer
 4. 125 g sukker
 5. 40 g maisenna
 6. 30 g smør
 7. 2 pasjonsfrukt
Jordbærfyll
 1. 1 kurv jordbær
 2. 1 ss melis
 3. 1 lime
Lakrispavlova
 1. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en løs marengs i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs.
 2. Vend inn eddik, maizenna og lakrispulver. Tilsett svart konditorfarge hvis du vil ha en sortere marengs.
 3. Sprøyt ut sirkler på bakepapir. Enten en stor eller flere små. Lag små marengstopper av det som blir igjen. Disse er perfekt å knuse over is!
 4. Stek bunnene på 120 grader i ca 1 time til de er sprø utenpå, og fortsatt litt myke inni. Steketiden vil bli litt lenger hvis du lager en stor bunn. Skru av ovnen og la bunnene avkjøles i ovnene.
Pasjonsfruktkrem
 1. Kok opp melk og vaniljestang.
 2. Pisk eggeplommer og sukker sammen. Spe med den varme melken mens du pisker. Ha blandingen tilbake i kjelen sammen med maizennaen. Kok opp under omrøring. Når blandingen har kokt opp (det skal boble), siler du blandingen over i en bolle. Vend inn innmaten fra pasjonsfruktene. Avkjøl pasjonsfruktkremen.
Jordbærfyll
 1. Rens jordbærene og del jordbærene i grove biter. Kjør 1/3 av jordbærene til purè med en stavmikser og smak til med melis, saften og skallet fra limen. Bland jordbærpurèen med resten av jordbærene.
Montering
 1. Topp marengsbunnen(e) med pasjonsfruktkrem og jordbærfyll. Pynt med friske bringebær og mynteblader.
Notes
 1. Hvis du ikke får tak i lakrispulver, så kan du lage oppskriften uten. Men hvis du får tak i - prøv det! En ny favoritt kan være skapt... :-)
Maten vi deler https://nykvist.no/

Jordbær 17mai-1