Pavlova er både enkelt å lage, og fantastisk godt. For mange er pavlova den ultimate 17. maikaken, men det kan også være den perfekte desserten. Visste du at Pavlova er et av de alle mest søkte mat-ordene på google?
Bygg pavlovaen i glass, så får du de samme god smakene, samtidig som pavlovaen får et mer dessert-aktig-preg enn den gjør som hel kake! Dette er en dessert som garantert blir en hit for hele familien – inkludert svigermor!
Pavlova i glass bør monteres like før servering, men du kan forberede og gjøre alt klart i boller på forhånd, slik at du kun gjør selve monteringen når gjestene har kommet!
Pavlova i glass!
2018-05-14 15:29:55
Pavlova
- 4 eggehviter, romtemperert
- 1 klype salt
- 250 g sukker
- 2 ts maizenna
- 2 ts eplesidereddik
Vaniljekrem
- 3 dl fløte
- 2 dl h-melk
- 4 eggeplommer
- 2 ss maizenna
- 100 sukker
- 2 vaniljestang, frøene
Anretning
- 4 dl bær (jeg har brukt blåbær, rips og bringebær. Du kan gjerne bruke noen frosne bær i tillegg.)
- Sitronverbena eller mynte
- 1 økologisk sitron
Pavlova
- Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin med saltet til det begynner å bli luftig. Ha i litt v sukekret og pisk i 1 minutt. Ha i litt mer sukker. Fortsett til alt sukkeret er tilsatt. Pisk til luftig fløyelsmyk marengs.
- Ha marengsen utover bakepapir og stek i ovnen på 125 grader i 1,5 time. Skru av ovnen og la pavlovaen avkjøles i ovnen.
Vaniljekrem
- Ha 2 dl fløte, melk, eggeplommer, maizenna, sukker og vanilje i en kjele. Kok opp under omrøring. Når kremen tykner tar du platen av varmen og har vaniljekremen over i en bolle. Avkjøl.
- Pisk 1 dl fløte til krem. Vend inn i den avkjølte vanilljekremen.
Anretning
- Bryt av biter av marengsen og legg lagvis i glass sammen med vaniljekrem og bær.
- Riv over litt sitronskall.
- Du kan forberede alt god tid i forveien, men viktig at du monterer den like før servering, for da holder marengsen seg sprø.
Maten vi deler https://nykvist.no/
