Langtidsbakte oksehaler gir en fantastisk kraft, mørt og smaksrikt kjøtt og uendelig med muligheter!

Her kommer min oppskrift på

Pasta med oksehaler, spinat, tomater og fennikel!

Pasta med oksehaler, spinat, fennikel og tomater
Serves 4
Total Time
4 hr
Total Time
4 hr
Til oksehaler
  1. 2 kilo oksehaler i skiver
  2. 4 dl rødvin
  3. 1 ss grovhakket timian
  4. 1 laurbærblad
  5. 4 ss solsikkeolje
  6. 1 gulrot i grove biter
  7. 1/2 sellerirot, i grove biter
  8. 1 løk, grovhakket
  9. 4 stk grønne kardemummefrø
  10. 1 liter vann (evnt oksekraft)
  11. salt og pepper
  12. Trøffelolje
  13. 2 ss usaltet meierismør
Til pasta
  1. 4 porsjoner av din favorittpasta. Lag den gjerne selv hvis du har lyst og tid!
  2. 2 never spinat, renset og skylt
  3. 1 fennikel, grovhakket
  4. 1 ts hot chilisaus
  5. 1 løk, i skiver
  6. 24 cherrytomater
  7. 2 ss meierismør
  8. salt og pepper
Oksehaler
  1. *Kvelden før du skal lage retten tilberedes må du gjøre noen forberedelser. Oksehalene renskjæres for sener og legges i en pose sammen med rødvinen, timian og laurbærblad. La ligge i kjøleskapet over natten.
  2. *Dagen etter krydrer du oksehalene med litt salt og pepper og brun dem sammen med grønnsakene i oljen i en støpejernsgryte. Ha i rødvinen fra marineringen, vann og kardemumme. Sett gryta i ovnen på 120 grader og la stå til kjøttet er så mørt at det nesten detter av beina - dette tar 3-4 timer.
  3. *La oksehalene avkjøleles litt før du løfter dem ut av kraften. Sil kraften over i en ny kjele. Oksehalene renser du slik at du sitter igjen med kun rens kjøtt.
  4. *Kok inn kraften til du har den smaken og tykkelsen du ønsker. CA til det gjenstår 2/3. Smak til med salt, pepper og trøffelolje. Like før servering drar du kjelen av varmen og pisker inn smøret.
Pasta
  1. *Kok pastaen til den er al dente. Vend den inn i oksehalekraften som er ferdig smakt til.
  2. *Fres løk og fennikel i smøret i en stekepanne i 3 minutter. Tilsett det rensede oksehalekjøttet. Stek til kjøttet er varmt.
  3. *Ha i spinat og cherrytomater. La frese til tomatene begynner å sprekke. Ikke la det steke for lenge, for da vil det bare bli grøt....
  4. *Smak til blandingen med salt og pepper.
  5. *Fordel pastaen i dype tallerkener og legg oksehaleblandingen på toppen!
Tips
  1. Her kan du gjerne rive over litt god fast ost i tillegg. Har du litt Vâsterbottenost fra forrige Sverige-tur? Bruk den!
Maten vi deler https://nykvist.no/