Nå er det sommerferie for de fleste av oss. Min sommerferie starter førstkommende helg, og vil for det meste bestå av jobb i år. Først skal jeg igang med et prosjekt der jeg skal bidra til en kokebok for noen andre. Deretter skal jeg til Gladmat-festivalen i Stavanger 19.-22. juli. Der blir det både litt jobb og mest kos. Som du skjønner er det ikke mye jeg kan fortelle enda. Men spennende – det blir det! Og bloggen vil fylles med informasjon så fort jeg kan fortelle :-)

Ettersom someren vil bli mye jobb i år, og lite tid til kos, hytte og hengekøye, så gjelder det å nyte de sekundene som er til overs, og fylle dem med minner, sommerfølelse og nytelse.

Pasta er hverdagsmat, og makrell er en rimelig fisk som for mange også regnes som hverdagsmat. I tillegg har jeg toppet retten med olivenolje, tomater, urter og hakkede pistasjnøtter. Og vips, så ble det en hverdagsrett, med snev av både helg, fest, sommer, ferie og luksus.

Pasta med makrell og pistasjnøtter
Serves 4
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
 1. 4 porsjoner pasta (jeg har brukt sort pasta, som er farget med blekksprutblekk)
 2. 2 dl god olivenolje
 3. 1 dl grovhakkede urter (jeg har brukt basilikum, dill og persille)
 4. 8 cherrytomater, delt i fire
 5. 1 økologisk sitron (skall og saft)
 6. 1 dl pistasjnøtter, grovhakket
 7. Salt og pepper
 8. 4 makrellfileter
 9. 1 ss smør
Instructions
 1. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Eller lag selv hvis det er helg eller ferie og du har god tid :-)
 2. Bland olivenolje, urter, cherrytomater, sitronskall og -saft og pistasjnøtter. Smak til med salt og pepper.
 3. Skjær gjerne ut beina på makrellfiletene mens de er rå. Du kan også fjerne dem etter at de er stekt. Krydre makrellfiletene med salt og pepper. Stek makrellen i smør ca 3 minutter på hver side.
 4. Vend urteoljen inn i pastaen og topp med stekt makrell.
Maten vi deler https://nykvist.no/