Langtidsbakt høyrygg er noe av det beste som finnes! Mange bruker høyrygg i for eksempel brun lapskaus. Med masse gode smaker blir det og også et perfekt utgangspunkt for en pastasaus full av smak! Du kan også servere denne retten med potetmos istedenfor pasta.

Ingredienser (til 4 porsjoner):
1 kilo okse høyrygg
Salt og pepper
1 ss smør
2 dl lønnesirup
1 dl god balsamico (jeg brukte en balsamico med fiken og dadler fra Drit Forbanna)
2 dl vann
2 fedd hvitløk
1/2 ts chiliflakes
1 ts fennikelfrø
2 laurbærblad
1 rødløk, finhakket
1/2 dl olivenolje
4 porsjoner pasta
100 g revet parmesan eller pecorino
1 ss revet sitronskall (av økologisk sitron)

Fremgangsmåte:
Krydre høyryggen med salt og pepper.
Brun høyryggen i smør til den er gyllen rundt hele. Legg høyryggen over i en ildfast form. Ha lønnesirup, balsamico, vann, hvitløk, chili, fennikelfrø og laurbærblad i formen. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i ovnen på 150 grader i ca. 2,5 time til den er så mør at du kan dra den fra hverandre med to gafler.
Ta av aluminiumsfolien, fjerne laurbærbladene og tilsett 1 finhakket rødløk i formen med kjøttet. Sett kjøttet tilbake i ovnen på 190 grader og la steke i ca. 30 minutter til løken er myk.
Ta formen ut av ovnen og dra kjøttet fra hverandre med to gafler. Bland kjøttet med sausen. Vend inn olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og ha kjøttet over i pastakjelen og bland godt sammen.
Anrett pastaen i boller og topp med revet parmesan og sitronskall.
Tips: Topp gjerne med friske urter på toppen og brød ved siden av pastaen!