Dette trenger du
400 g skreifilet
2 ss meierismør
200 g spaghetti
150 g bacon
2 hele egg
12 vakteleggeplommer (til servering)
salt og kvernet pepper
½ dl revet parmesan
4 ss finhakkede urter (kjørvel, basilikum og/eller timian)
Salt
Pepper

Slik gjør du
Krydre skreifileten med salt og pepper. Legg fileten i en ildfast form og stek på 180 grader i ovnen i ca 12 minutter, til torsken skiver seg når du trykker lett på den.

Kutt baconet i små terninger og brun i stekepanne på middels varme.

Kok spaghettien til den er al dente. Hell av kokevannet.

Pisk sammen egg og parmesan. Rør blandingen inn i den nykokte pastaen. Bland inn stekt bacon, urter og smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Topp retten med skiver av skreifileten og vakteleggeplommer.

 

Denne retten har jeg laget til en artikkel om skrei for Inkognito. Resten av artikkelen finner du HER!