Det er påske, og tid for familietid og kos. Kanskje har du tatt noen fridager, og har reist på hytta? Det betyr mer tid til å slappe av og lage god mat.

Her får du oppskriften på påskens beste lammefrikassé! Oppskriften er fra min nyeste kokebok “Sulten, den store norske steg for steg kokeboka” som er ute i butikkene nå. Boka kan bestilles HER!

Tips: Server gjerne lammefrikasseéen med nykokte poteter eller en fløyelsmyk potetmos!

Antall porsjoner: 4
Tid: 2 timer

Ingredienser:
1 kg lammekjøtt med bein (feks bog eller lår)
2 liter vann
2 ts salt
1 ss hel sort pepper
4 gulrøtter
4 persillerøtter
1 sellerirot
2 purreløk
3 ss smør
3 ss hvetemel
7 dl av kraften du kokte kjøttet i
1 dl kremfløte
1/2 ts salt
1/2 ts kvernet sort pepper
en håndfull bladpersille

1.Skrell gulrøtter, persillerøtter og sellerirot. Kutt alle grønnsakene i terninger og purreløken i ringer. Finhakke persillen.

2.Del lammekjøttet i skiver eller grove biter. Legg kjøttet i en kjele sammen med halvparten av de kuttede grønnsakene og dekk med kaldt vann. Tilsett 1 ts salt pr liter vann, samt hel sort pepper.

3.Kok opp kjelen med lammekjøttet og fjern skummet som flyter opp på toppen av vannet. La lammekjøttet koke i ca. 1 time til beina løsner lett fra kjøttet.

4.Løft kjøttet ut fra vannet. Avkjøl det litt før du fjerner kjøttet og kutter kjøttet i grove biter. Sil kraften og ta vare på ca 7 dl.

5.Smelt smøret i en kjele. Tilsett melet mens du pisker. La melblandingen frese på medium varme i 3 minutter. Hell i den varme kraften mens du fortsetter å piske. La koke i 10 minutter til du har en glatt og klumpefri saus.

6.Ha kjøttet, resten av grønnsakene og fløten i sausen og la koke i ca 15 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Vend inn finhakket persille før servering.