Påskelam er mer enn bare helstekt lammelår og lammeskank! Påskelam er også lammets fineste del – lammefilet! Hestekt lammelår er fantastisk når man har fri på hytta, og lammelåret kan kose seg i ovnen mens du er ute på skitur. Lammefilet passer perfekt når du feirer bypåske, og vil ha påskemiddagen i løpet av 30 minutter. Kjapt, enkelt – og fantastisk godt!
Lammefilet med nudler og soyasyltet sopp
2017-04-10 18:09:25
Serves 4
Total Time
30 min
Ingredients
- 100 g Shitake sopp
- 4 sjalottløk
- 2 ss rapsolje
- 2 dl soyasaus
- 1/2 ts Srirasha (sterk chilisaus)
- 4 ss honning
- 1 lime
- 4 porsjoner Udon Noodles (eller andre nudler)
- 500 g lam indrefilet
- Salt og pepper
- 1 dl sesamfrø
- 1 ss smør
- 1 dl mandelflak
- Frisk koriander
Instructions
- Kutt sopp og løk i grove biter. Stek det 2 minutter i rapsolje. Tilsett soyasaus, chilisaus og honning. Kok til blandingen begynner å tykne. Smak til med limesaft.
- Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Avkjøl nudlene raskt. Bland nudlene med den syltete soppen og soyasausblandingen.
- Renskjær lammefileten for sener og krydre med salt og pepper. Vend lammefiletene i sesamfrø. Stek dem i smør til de er gyllne og rosa i midten. De skal ta ha en kjernetemperatur på ca 56 grader. Dette tar ca 3-4 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer i det.
- Ha mandlene i stekepanna de siste to minuttene av steketiden.
- Anrett nudelblandingen på et fat. Topp nudlene med skiver av lammefilet, mandler og frisk koriander.
Maten vi deler https://nykvist.no/