Påskelam er mer enn bare helstekt lammelår og lammeskank! Påskelam er også lammets fineste del – lammefilet! Hestekt lammelår er fantastisk når man har fri på hytta, og lammelåret kan kose seg i ovnen mens du er ute på skitur. Lammefilet passer perfekt når du feirer bypåske, og vil ha påskemiddagen i løpet av 30 minutter. Kjapt, enkelt – og fantastisk godt!

Lammefilet med nudler og soyasyltet sopp
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 100 g Shitake sopp
  2. 4 sjalottløk
  3. 2 ss rapsolje
  4. 2 dl soyasaus
  5. 1/2 ts Srirasha (sterk chilisaus)
  6. 4 ss honning
  7. 1 lime
  8. 4 porsjoner Udon Noodles (eller andre nudler)
  9. 500 g lam indrefilet
  10. Salt og pepper
  11. 1 dl sesamfrø
  12. 1 ss smør
  13. 1 dl mandelflak
  14. Frisk koriander
Instructions
  1. Kutt sopp og løk i grove biter. Stek det 2 minutter i rapsolje. Tilsett soyasaus, chilisaus og honning. Kok til blandingen begynner å tykne. Smak til med limesaft.
  2. Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Avkjøl nudlene raskt. Bland nudlene med den syltete soppen og soyasausblandingen.
  3. Renskjær lammefileten for sener og krydre med salt og pepper. Vend lammefiletene i sesamfrø. Stek dem i smør til de er gyllne og rosa i midten. De skal ta ha en kjernetemperatur på ca 56 grader. Dette tar ca 3-4 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer i det.
  4. Ha mandlene i stekepanna de siste to minuttene av steketiden.
  5. Anrett nudelblandingen på et fat. Topp nudlene med skiver av lammefilet, mandler og frisk koriander.
Maten vi deler https://nykvist.no/