Påske er fjellturer, snø, ski, kakao og hytte for mange. For meg er det bypåske som gjelder, og uansett hvor du er så gjelder det å skape påskestemning der du er. Vårsola har kommet til Oslo, og den varmer. Det betyr at våren er på vei, og jeg har brukt påsken til å lage mat til et nytt spennende prosjekt – og til å lage drinker. Denne varianten er med lavendel og grapefrukt. En morsom kombinasjon som passer perfekt som velkomstdrink. Jeg serverte noen venner drinken før vi skulle spise påskemiddag på restaurant Palace Grill, og den satt som et skudd. Selve restaurant-opplevelsen skal du få høre med om senere, men her kommer ihvertfall oppskriften på drinken!

Påskedrink med grapefrukt og lavendel
Serves 1
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Lavendelsirup
  1. 1 dl sukker
  2. 2 dl vann
  3. 2 dl frisk eller tørket lavendel
Drink
  1. 2 cl vodka
  2. 2 cl lavendelsirup
  3. Grapefruktjuice
  4. Isbiter
Lavendelsirup
  1. Kok sukker, vann og lavendel til sirupen begynner å tykne litt. Husk at sirupen tykner enda mer når den blir kald. Sil sisupen og avkjøl.
Drink
  1. Ha vodka og lavendelsirup i et glass. Fyll opp med grapefruktjuice.
Notes
  1. Denne drinken kan lages i et lite coctailglass. Da vil drinken bli litt sterkere og ha mer smak av lavendel. Hvis du lager den i et longdrinkglass, så vil det bli mer grapefruktjuice, og dermed en svakere drink med mindre smak av lavendel.
Maten vi deler https://nykvist.no/