Pasjonsfrukt er en av mine favorittsmaker når det kommer til dessert, og jeg elsker den syrlige smaken når den kombineres med noe søtt slik at den perfekte balansen oppstår. Her handler det om å balansere på tynn line! I denne paien har jeg brukt både pasjonsfruktsaft og Sicilianske sitroner. To fantastiske smaker sammen, men som sparker ordentlig fra seg. Da gjelder det og ha i akkurat nok sukker, sånn at desserten kiler bak i kjeven, men at den fortsatt er god og spise. Denne pasjonsfruktterten er så god at du alltid har lyst på en liiiten skje til….

Pasjonsfruktterte
Serves 8
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Paibunn
 1. 300 g hvetemel
 2. 200 g romtemperert meierismør
 3. 100 g melis
 4. 1 egg
Fyll
 1. 2,5 dl fløte
 2. 2 egg
 3. 3 eggeplommer
 4. 100 g sukker
 5. 0,75 dl sitronsaft
 6. Innmaten av 2 pasjonsfrukt
 7. Frøene fra 1 vaniljestang
Paibunn
 1. Kjør alle ingrediensene sammen i en food prosessor. Kjør deigen til den akkurat har samlet seg, ikke lenger. Pakk den inn i plast og la hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
 2. Kjevle ut en tynn bunn som dekker innsiden på paiformen din. Hvis du får noe deig til overs, kan du bruke det til pynt på toppen hvis du vil.
 3. Dekk paibunnen med bakepapir og fyll med tørkede erter. Dette gjør du for at paibunnen skal holde seg fin under steking. Stek på 180 grader i ca 10 minutter til bunnen begynner å få farge.
Fyll
 1. Pisk sammen fløte, egg, eggeplommer, sukker, sitronsaft, pasjonsfrukt og frøene fra vaniljestangen. Fjern gjerne litt av skummet før du har fyllet i paiformen, slik at overflaten blir helt glatt.
 2. Fjern ertene og bakepapiret fra paiformen og ha fyllet i det stekte paiskallet. Skru ned varmen i ovnen til 140 grader. Stek pasjonsfruktpaien i ca 30 minutter til fyllet begynner å bli fast. Avkjøl paien.
Notes
 1. Topp gjerne pasjonefruktpaien med marengs før servering, eller du kan servere en vaniljeis eller en bringebærsorbet ved siden av. Friske bringebær fungerer også veeeldig godt til!
Maten vi deler https://nykvist.no/