Nå har høsten kommet, og Norge bugner over av fantastiske råvarer som må brukes nå når de er på sitt aller beste. Perlepoteter er en av mine favorittråvarer, og en råvare du kan bruke til både tilbehør, forrett og hovedrett. Denne retten er et tilbehør som passer perfekt til høstens lamme- og viltretter. Her har du alle grønnsakene i en og samme bolle, så her trenger du kun kjøtt og en god saus ved siden av. Sett denne på bordet sammen med en rosastekt reinsdyrfilet og en god rødvinsaus, så har du en festmiddag som fort kan bli en favoritt i vennegjengen.

Ingredienser:
600 g  Bjertnæs & Hoel perlepoteter (fåes kjøpt hos Meny)
2 ss smør
1 hvitløksfedd, finhakket
150 g kantareller
1 rødløk, i båter
4 ss finhakket bladpersille
1 pose babyspinat
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
Smelt smøret i en stekepanne og ha i potetene, hvitløken, kantarellene og rødløken. Stek til alt er gyllent.
Dra stekepanna av varmen og vend inn persille og spinat.
Smak til med salt og pepper.

Får du ikke tak i perlepoteter, så kan du selvfølgelig bruke “vanlige” kokefaste poteter. Da koker du dem møre, og deler dem i grove biter før du steker dem i panna.

En av mine andre høstfavoritter er Hasselbackpoteter! Selve navnet blinker litt 90-tallet, men du verden så godt det kan være….