Torsk er i sesong akkurat nå! Det betyr at du bør fine korteste vei til din lokale fiskebutikk der du får tak i torskefilet. kjøp gjerne torskefilet med skinn!

Her kommer min oppskrift på:

Pannestekt torskefilet med gresskarpurè, rødvinsjy og syltet løk!

Til 4 personer

Torskefilet:

800 g torskefilet med skinn

2 ss meierismør

2 hvitløksfedd

salt

pepper

*Kutt torskefileten i serveringsstykker og krydre hvert stykke med salt og pepper.

*Brun smøret i en stekepanne og ha i hvitløksfeddene. Stek torskefiletene på skinnsiden på middels varme i ca 10 minutter. Øs det brunede smøret over torsken under hele steketiden.

IMG_7737

Gresskarpurè:

800 g gresskar (gjerne hokkaido)

4 ss rapsolje

salt

pepper

1 dl frisk eplejuice

*Skrell gresskaret, del det i to og ta ut innmaten. Kutt gresskaret i båter og legg utover et brett med bakepapir. Ha over olje, salt og pepper.

*Stek gresskarene i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter til de er helt møre.

*Kjør gresskaret til jevn purè i en food prosessor eller i en stavmikser. Tilsett eplejuice til purèen har den konsistensen du ønsker. Smak evnt til med mer salt og pepper.

 

Enkel Rødvinsjy:

1 sjalottløk

2 dl rødvin

4 dl oksekraft (kok selv, eller kjøp ferdig fra Jacobs)

1 ss usaltet meierismør

sitronsaft

salt

pepper

*Finhakk løken og kok sammen med rødvinen til halvparten gjenstår. Ha i oksekraften. Kok inn til ønsket tykkelse og smak – ca til 2/3 gjenstår.

*Dra kjelen av varmen og pisk inn smør. Smak til med salt, pepper og evnt sitron.

 

Syltet løk:

1 stor rødløk eller 16 bitte små

2 dl rødvinseddik

1 dl sukker

*Kok eddik og sukker til sukkeret er løst opp.

*Skrell løken og kutt den i båter. Hvis du får tak i bitte små rødløk, så kan du bruke dem hele. Kok løken i eddiklaken i 30 sekunder, dra kjelen av varmen og avkjøl løken.

 

Anretning:

*Anrett torsken oppå gresskarpurèen. Topp torskefileten med syltet løk og brønnkarse. Her passer det også godt med litt lakserogn hvis du har.

*Ha sausen oppå torsken og rundt på tallerkenen like før servering!

 

Vel bekomme!