Skrei stekt i panne med godt smør og urter er noe av det enkleste og beste som finnes! Sammen med risotto og spinat blir det fortsatt enkelt – og fantastisk godt! Ved å farge risottoen med blekksprutblekk får du en morsom effekt, fin presentasjon, samtidig som du beholder den gode risotto-smaken. Og med Lakris sier du? JA, det er en uventet og fantastisk kombinasjon! Noen vil tenke at dette er litt rart, mens andre vil elske det!

Stekt skrei med sort risotto, lakris og spinat
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Risotto
  1. 200 g risottoris (gjerne arborioris)
  2. 1 ss olivenolje
  3. 1 sjalottløk, finhakket
  4. 1 dl tørr hvitvin
  5. 8 dl skalldyrkraft (evnt fiskekraft eller eplejuice)
  6. 50 g parmesan
  7. 2 ss smør
  8. Sitronsaft
  9. Salt og pepper
  10. 1 grønt eple, i små terninger
  11. Blekksprutblekk (eller sort konditorfarge fra Cacas)
Skrei
  1. Skreifilet uten skinn og ben
  2. 2 ss lakrispulver (fra Johan Bülow)
  3. Salt og pepper
  4. 1 ss grovhakket timian
  5. 2 ss smør
  6. 2 never babyspinat
  7. 2 ss sitronsaft
Risotto
  1. Fres risen i olivenoljen sammen med løken på middels varme i 3-4 minutter under omrøring.
  2. Ha i hvitvinen i risen og la koke under omrøring til hvitvinen er kokt inn.
  3. Fortsett å tilsette kraften litt etter litt til alt er hatt i. La koke til risen er al dente. Dette tar 11-13 minutter.
  4. Dra kjelen av varmen og tilsett revet parmesan og smør. Sett på lokk og la risottoen stå i 1 minutt før smør og ost røres inn. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Vend inn epleterningene og blekksprutblekk.
Skrei
  1. Del skreien i porsjonsstykker og vend i lakrispulver, salt og pepper. Stek Skreien med smør og timian på middels varme til skreien skiver seg når du trykker lett på den. Dette tar 10-12 minutter (kommer litt an på fiskens tykkelse).
  2. Ha spinaten i panna og stek sammen med fisken de siste to minuttene.
  3. Ha over sitronsaft like før servering.
Servering
  1. Ha risottoen på tallerkener og topp med spinat og stekt Skrei. Ha litt av smøret over Skreien og server.
Notes
  1. Vin til? Prøv en Puligny-Montrachet Les Charmes 2013! Den koster, men det er verdt hver eneste krone....
Maten vi deler https://nykvist.no/