Skrei er en fantastisk råvare som må nytes når den er i sesong – NÅ!

Her kommer min oppskrift på:

Pannestekt skrei med chorizo og variasjon av blomkål

Dette trenger du
600 g skreifilet med skinn
4 ss usaltet meierismør
2 blomkålhoder
4 dl kremfløte
200 g rå chorizo
Sitronsaft
Salt
Pepper

Slik gjør du
Kutt 1 blomkål i buketter og kok dem møre i fløte. Løft bukettene ut av fløten, og kjør til puré med en stavmikser. Tilsett litt mer fløte hvis du vil ha pureen litt tynnere.

Skjær skreifileten i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper. Stek fisken i 4 ss usaltet smør med skinnsiden ned i 10-12 minutter på middels varme. Øs smøret over torsken under hele steketiden. Løft torsken forsiktig ut av panna når den er ferdig.

Kutt ½ blomkål i små buketter og chorizoen i små terninger. Stek blomkål og chorizo i smøret du stekte torsken i til blomkålen er så vidt mør. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Til servering
Anrett torskefileten oppå blomkålpureen og ha stekt blomkål og chorizo rundt som en saus. Kutt den siste blomkåldelen i buketter som kuttes i tynne tynne skiver. Disse anrettes rå oppå torsken sammen med friske urter.

 

Denne oppskriften er hentet fra artikkelen jeg laget om Skrei for Inkognito. Hele artikkelen finner du HER