Søndag er kosedag, og den dagen de fleste av oss kan finne roen, bruke tid på kjøkkenet og nyte stillheten med de man er glad i. Dette er en pai du kan nyte til søndagslunsj, kveldskos, middag eller til mandagens matpakke!

Andepai
Serves 4
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Paideig
 1. 50 g meierismør
 2. 2,5 dl hvetemel
 3. 2 ss kaldt vann
Paifyll
 1. 2 egg
 2. 1 dl creme fraiche
 3. 2 ss finhakkede urter (feks timian, estragon eller basilikum)
 4. Salt og pepper
 5. 2 confiterte andelår (hvis du ikke har tid til å lage det selv, så får du kjøpt ferdigconfiterte andelår i stort sett alle Meny- og Jacobsbutikker)
 6. 100 g tørket aprikos, finhakket
 7. 4 ss grovhakkede hasselnøtter
 8. 100 g Västerbottenost, revet
Paideig
 1. Bland alle ingrediensene raskt sammen i en food prosessor.
 2. Kjevle deigen ut til en tynn "leiv" som er litt større enn paiformen din. Trykk paibunnen forsiktig ut i alle kriker og kroker i formen. Fjern paibunn som er overflødig.
 3. Prikk deigen med en gaffel. Dette er for at den ikke skal heve seg under steking, slik at du har kontroll på at paibunnen beholder formen.
 4. Dekk paiformen med bakepapir og fyll med tørkede erter. Stek bunnen på 180 grader til den begynner å gå farge. Dette tar ca 10 minutter. Ta ut ertene - og spar dem i en boks i skapet. Disse ertene kan du bruke igjen og igjen når du skal lage pai.
Paifyll
 1. Pisk sammen egg, creme fraiche og urter. Smak til med salt og pepper.
 2. Rens andelårene slik at du sitter igjen med rent kjøtt uten skinn og ben. Fordel andekjøttet, aprikos og hasselnøtter utover den stekte paibunnen.
 3. Ha over eggeblandingen og den revne osten.
 4. Stek paien på 180 grader i ca 15 minutter til fyllet er fast.
Notes
 1. Denne paien kan gjerne serveres varm til middag med en gos frisk salat. Den kan også serveres kald som lunsj eller på matpakka!
Maten vi deler https://nykvist.no/
image