GRATULERER til ØYVIND BØE DALELV (sous sjef ved Statholdergaarden) med seieren i NM i Kokkekunst 2016! ENDELIG!!! Du er rå!!!

brosjyre-oyvind

Bilder av rettene og hele Øyvinds konkurransebrosjyre og identitet laget av Mats Dreyer kan du se HER!

Øyvind vant med denne menyen:

Dovrebrie – Potet – Gulrot
Potetlefser fylt med brie fra Dovre
Gressløkemulsjon, syrlig gulrot, sprø potet og ristede hasselnøtter
Luftig potet og purreløkssaus
*
Svin Innherred
Bresert og glasert svinecarré med sprø svor
Sortpepperstekt ytrefilet tilsmakt med estragon
Syltet og glasert beter. Stjerneløk med broccolipuré
Byggrynsrisotto, syrlig løk, erter og kantareller
Svinesjy med eple og sennep
*
Mørk sjokolade – Bringebær – Jordbær
Valrhona sjokoladeganache
Sjokolade “jord” og sitronverbena sponge
Engsyrekrem og bringebær
Frosne jordbærperler

NM i kokkekunst ble i går og i dag arrangert for 4. gang i Trondheim under storhusholdningsmessen MENY 2016. 2 finaledager  med totalt 12 deltakere fra hele Norge. Årets deltagere var:

Lukasz Brekke (Bryggeriet restaurant, Bergen)

Theodor Breyholtz Ulstein (Restaurant 1877, Bergen)

Øyvind Bøe Dalelv (Statholdergaarden, Oslo)

Marius Dragsten Kjeldsrud

Runar Helgeland (Spiseriet, Stavanger)

Kåre Andre Hjartholm (Søtt+Salt, Bergen)

Lene Kjøde (Brasseri Blanche, Oslo)

Frida Netland Berge (Vaaghals, Oslo)

Inge M. Olsen (Hoftepluss, Alta)

Daniel Rosvold (Soria Moria Hotell og konferansesenter, Oslo)

Martin Trana Flak (Scandic Nidelven, Trondheim)

NM konkurransen:

Alle deltagerne skulle komponere en 3-retters meny til 12 personer av årets utvalgte råvarer. Menyen måtte bestå av:

Forrett:
Vegtar forrett ( Lacto ovo- Meieri og egg kan benyttes )
Perlepotet levert fra Frosta Øko Gulrot levert fra Frosta
Økologisk Brie fra Dovre

Hovedrett:
Skullel bestå av minst 60 prosent Svinecarre fra Innherred
Som garnityr skulle minst én av grønnsakene, purreløk og beter benyttes

Dessert:
Sjokolade Valrhonas nyeste Fairtrade /Øko sjokolade ACAOBA 60 % sammen med Bringebær og jordbær fra.

Dette er en konkurranse som henger høyt i kokkeverdenen, og en tittel som kokkestjerner som Bent Stiansen, Trond Moi, Odd Ivar Solvold, Ørjan Johannessen og Gunnar Hvarnes har hentet hjem tidligere.

Dessverre er ikke dette en konkurranse som er mye omtalt i pressen, men desto viktigere å dele her i sosiale medier! Så igjen: GRATULERER så mye med seieren Øyvind! Håper du vil skinne øverst på kokkehimmelen slik mange av dine forgjengere har gjort før deg!

oyvindboe