Ovnsstekt laksefilet med byggryn er både sunn og enkel sommermat! Å steke hel laksefilet til middag er enkelt og godt! I tillegg er det genialt å lage til mange på en enkel måte. Dette er et måltid som passer like godt til hverdag som til fest! Dette er virkelig en rett for deg som vil være gjest på egen fest! Denne retten er hentet fra min nyeste “Maten vi deler”!

Ovnsstekt laksefilet
Foto: Stian Broch

Synes du det er vanskelig å steke laksen slik at den blir ferdig, samtidig som den er saftig og full av smak? Tipset er enkelt – bruk steketermometer! Mange tenker at steketermometer kun skal brukes når du steker store lammelår eller hele biffstykker. Men steketermometeregner seg like godt når du vil ha fisken perfekt stekt. Finn din favoritt-temperatur, så får du like godt resultat hver eneste gang! Prøv deg fram i forhold til hvilken kjernetemperatur du synes er best. Ved 40 °C er laksen ganske bløt og fløyelsmyk. Ved 45 °C er den litt fastere.

Lyst på laksefilet med sprø topping, bbq saus og grønnkål istedet? Oppskriften finner du HER!

Urtebakt laksefilet
Foto: Stian Broch

Ovnsstekt laksefilet med byggryn
Serves 4
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Byggryn
 1. 2 dl byggryn
 2. 4 dl eplejuice
 3. 2 dl finsnittet grønnkål
 4. 1 granateple
 5. 4 ss lakserogn
 6. salt og pepper
Fisk
 1. 700 g laksefilet uten skinn og ben (gjerne villaks)
 2. 4 ss finhakket dill
 3. 4 ss finhakket kjørvel
 4. 4 ss finhakket persille
 5. 2 ss meierismør
Byggryn
 1. Kok byggrynene i eplejuicen i ca. 40 minutter til de er møre. Pass på at grynene ikke tørrkoker, fyll eventuelt på med mer eplejuice underveis. Du kan også bløtlegge byggrynene i vann dagen i forveien, da trenger de 10–15 minutter kortere koketid. Ha grønnkål, granateplefrø og lakserogn i byggrynene. Smak til med salt og pepper.
Fisk
 1. Krydre laksefileten med salt og pepper. Vend fisken i de finhakkede urtene og legg den i en ildfast form. Ha over terninger av smøret. Stek fisken i ovnen ved 160 °C til den har en kjernetemperatur på 40–45 °C. Tiden er avhengig av tykkelsen på fisken, men det vil ta alt fra 10 til 20 minutter. La fisken hvile i noen minutter før den serveres.
 2. Prøv deg fram i forhold til hvilken kjernetemperatur du synes er best. Ved 40 °C er laksen ganske bløt og fløyelsmyk. Ved 45 °C er den litt fastere.
Maten vi deler https://nykvist.no/
Ovnsstekt laksefilet

Alle bildene i dette innlegget er tatt av Stian Broch!