Dette innlegget er merket med sponset fordi det er laget i forbindelse med et samarbeid jeg har med Helios, og innholder derfor produkter fra Helios. Disse produktene får du kjøpt i din nærmeste helsekostforretning, og i noen Meny butikker!

Torsk eller skrei er en sunn og fantastisk råvare til hverdagsmiddagen! Den smaker fantastisk når du steker den med bare salt og pepper, men er enda mer spennende når den får være med på reise rundt i verden. Denne gangen har jeg krydret torskefileten med tørket ramsløk og paprikapulver før jeg steker den i ovnen. Risottoen er laget med gurkemeie, chorizo og eple. En fantastisk kombinasjon som også passer når du skal ha gjester på middagsbesøk.

Torsk med chorizorisotto

Ingredienser (til 4 pers):
600 g torskeloin (filet uten skinn og bein)
Salt og pepper
2 ts Helios paprikapulver
1 ts Helios tørket ramsløk
1 ts Helios gurkemeie
100 g rå chorizo, i små terninger
1 løk, finhakket
1 ss rapsolje
200 g rosottoris
3 dl eplejuice
3 dl fiskekraft
1 dl revet parmesan
2 ss meierismør
1 grønt eple, finhakket
2 ss finhakket dill
2 ss finhakket gressløk
1 lime, i båter

Fremgangsmåte:
Del torskefileten i fire porsjonsstykker. Krydre med salt og pepper på begge sider. Vend fisken i 1 ts paprikapulver og 1 ts tørket ramsløk. Legg fisken på bakepapir på et bakebrett.
Fres chorizo og løk i rapsolje i 2-3 minutter. Ha i 1 ts paprikapulver og 1 ts gurkemeie. La frese i ytterligere 1 minutt. Spe med litt og litt eplejuice og fiskekraft under omrøring. La væsken koke inn før du tildetter litt til. 
La koke i 12-15 minutter til risen er mør, men har en liten fast kjerne. 
Mens risottoen koker setter du fisken i ovnen på 180 grader og lar den stå til den er ferdig. Det vil si at den flaker seg når du trykker lett på den. Dette tar 12-15 minutter.
Når risottoen er ferdig drar du kjelen av varmen og vend inn parmesan, smør, eple, dill og gressløk. La risottoen stå og trekke i 5 minutter før servering. Smak til med salt og pepper. 

Servering:
Ha risottoen på fire tallerkner og legg fisken oppå. Du kan gjerne ha ekstra frisk dill og frøene fra et granateple før servering. Du kan også toppe retten med en skje olivenolje før servering. Press limesaft over retten for ekstra syre!

Torsk med Helios ramsløk