Laks er enkel, rask og sunn hverdagsmiddag! Ved å ovnsbake laksefileten har du middag til hele familien på under en halvtime! Og med asiatiske smaker blir dette lett en favoritt for hele familien…

Laks med asiatisk byggrynsalat

Ingredienser (til 4 personer):
600-800 g laksefilet uten skinn og bein (feks Salma)
Salt og pepper
4 ss avskallede hampfrø (jeg har brukt far Super.nature, kjøpt i helsekostbutikk)
2 dl Perlebygg fra Holli Mølle (fåes i de fleste Meny-butikker)
4 dl eplejuice
4 ss soyasaus
4 ss sweet chilisaus
1 ts revet ingefær
1 rødløk, finhakket
evnt 1 ts finhakket chili eller jalapeno
1 håndfull babyspinat

Fremgangsmåte:
Krydre laksefileten med salt og pepper. Vend laksen i hampfrø. Legg laksefileten på bakepapir på et bakebrett.
Kok opp perlebygg og eplejuice. Kok til byggrynene er møre. Dette tar ca 20 minutter. Dra kjelen av varmen og vend inn soyasaus, sweet chilisaus, ingefær, rødløk, chili og spinat. Smak til med salt og pepper.
Stek laksefileten i ovnen på 180 grader til den har 45 grader i kjernetemperatur. Bruke et digitalt termometer, så får du like bra resultat hver gang! La laksen hvile i fem minutter før servering. Da er laksen myk og saftig i midten. Bruk kjernetemperatur 50 grader hvis du vil ha laksen litt mer stekt!

Tips:
Jeg har i tillegg toppet laksen med Siracha mayo sauce (kjøpt hos Meny) og spiselige tørkede blomster. De tørkede blomstene er fra Add:Wise, og kan kjøpes i vårt fotostudio på Grünerløkka :-) 

Middag Maten vi Deler