Perlecouscous er en av mine favoritter som tilbehør til både kjøtt og fisk. Det er couscous (som mange allerede kjenner), men de er større og blir ikke så “grøtete” i konsistensen når du koker dem. Det betyr at de er perfekte til å lage salat av. Du får kjøpt perlecouscous i de fleste MENY-butikker, så dette kan fort bli din favoritt i sommer! 

Laksen har jeg toppet med panko (grove tørre brødsmuler), sennep, timian og honning. Du får da en saftig fløyelsmyk laks med sprø topping som smaker fantastisk!

Ovnsbakt laksefilet

Ingredienser (til 4 pers):
Laks:
4 porsjonsstykker laksefilet à 150 gram (skinn- og beinfri)
Salt og pepper
2 ss grov sennep
4 ss Panko
2 ss finhakket timian
4 ss finhakkede hasselnøtter
2 ss flytende honning
Couscous:
2 dl perlecouscous
4 dl eplejuice
4 ss olivenolje
2 dl pillede reker
2 vårløk, finhakket
8 grønne asparges, i skiver
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Laks:

Krydre laksestykkene med salt og pepper.
Bland sammen panko, timian, hasselnøtter og honning. 
Smør laksestykkene inn med sennep og topp med pankoblandingen.
Stek laksen i ovnen på 150 grader til den har en kjernetemperatur på 45 grader. La laksen hvile i noen minutter før servering.

Couscous:
Kok couscousen i eplejuicem i ca 12 minutter. Fyll på med litt vann underveis hvis couscousen koker tørr.
Dra kjelen av varmen og vend inn olivenolje. Avkjøl. 
Vend inn reker, vårløk og aspargesskiver i couscousen. 
Smak til med salt og pepper. 

Servering:
Fordel couscous-salaten i fire tallerkner. Legg laksestykkene oppå couscousen. Topp gjerne med spirer før servering. Jeg har brukt spirer fra Tåsen Microgreens. Fantastisk spirer som du blant annet kan bestille fra Dyrket.no!

Tips:
Lag gjerne couscous-salaten i god tid før middagen skal serveres. Da trenger du bare å steke laksen før servering! 

Matsn vi deler laksefilet